Éves látogatórekord dőlt meg Budakeszin

Az új fejlesztések és a tudatos programtervezés meghozta a várt eredményeket: 2016-ban több mint 164 ezren keresték fel a Budakeszi Vadasparkot.

Szerző:
Budakeszi Vadaspark
Fotó:
Dabis Balázs Silvius - TM
2017. január 16.

Az új fejlesztések és a tudatos programtervezés meghozta a várt eredményeket: 2016-ban több mint 164 ezren keresték fel a Budakeszi Vadasparkot.

Tavaly szinte minden hétvégén várta tematikus szakvezetés, kiemelt program, látványetetés vagy állatokat bemutató ismeretterjesztő előadás az érdeklődőket a Budakeszi Vadasparkban. Az érdekes és izgalmas programoknak köszönhetően látogatórekord született 2016-ban: minden eddiginél többen, 164 ezren döntöttek úgy, hogy megnézik a vadasparkot.

 



A megnövekedett érdeklődést szépen mutatja, hogy a három tematikai egységet (hazai nagyvadfajok, kisragadozók, ornitológia) körüljáró szakvezetésekre a 2015-ös adatokhoz képest csaknem 25%-kal több óvodás és általános iskolai csoport jelentkezett, míg a 2016-ra meghirdetett Erdei Iskolai szolgáltatást immár 561 diák és kisiskolás vette igénybe. A 8 turnusban meghirdetett Vackor nyári és őszi napközis táborok szabad helyei pedig alig egy hónap alatt beteltek (összesen 204 gyermek részvételével), ami szintén a környezeti nevelés létjogosultságát és népszerűségét tanúsítja. Az egyre gyarapodó közönség pozitív visszajelzései mellett a Budakeszi Vadaspark tavaly rangos szakmai elismerésben is részesült: 2016 szeptemberében az év ökoturisztikai létesítményei között díjazták.

 

Érdekességek és kulisszatitkok a Budakeszi Vadaspark életéből: 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Még izgalmasabb lett a Budakeszi Vadaspark

Tanösvények kalandparkba építve Budakeszin

Vadaspark-látogatás Budakeszin

 

Cikkajánló