Ezekkel a gyönyörű virágfotókkal köszöntjük a hölgyeket!

Nőnap alkalmából hazai természetfotósok csodaszép virágfotóikkal és egy-egy kedves gondolattal köszöntik a Turista Magazin női olvasóit. Hölgyeim! Kattintsanak, és fogadják szeretettel a virágos bókokat!

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Ravasz Balázs (kiemelt kép)
2021. március 7.

Nőnap alkalmából hazai természetfotósok csodaszép virágfotóikkal és egy-egy kedves gondolattal köszöntik a Turista Magazin női olvasóit. Hölgyeim! Kattintsanak, és fogadják szeretettel a virágos bókokat!

Bár többen is említették a fotósok közül, hogy az év minden napján kijárna a nőknek az efféle tisztelgés, amelyet március 8-ára, a nemzetközi nőnapra szoktak sűríteni. Azt gondoljuk, ebből a képes összeállításból akár minden nap töltekezhetnek majd a hölgyek, hisz ez nem szárad el, hanem bármikor elő lehet venni, és újra meg újra végiglapozgatni. A 2021-es nőnap így ne csak a lezárások miatt legyen emlékezetes, hanem e sok kedves gondolattól és a gyönyörű virágfotóktól is.

A köszöntést Gyárfás-Tóth Gábor pipacsos képével kezdjük, aki a fotó mellett Jack London „A Kóbor csillag” című regényéből vett idézettel szeretne még kedveskedni női olvasóinknak:

„Néha úgy gondolom, hogy az emberiség egész története nem más, mint az asszony iránt érzett örök szerelem története. Múltam minden emléke, amiről most írok, nem más, mint az asszony iránti szerelmeim örökké ismétlődő éke. Tízezer életemben mindig egyformán és mélyen szerettem az asszonyt és ugyanúgy imádom most is. Álmaimat ők töltik be; éber képzelődéseim, akárhonnan is indulnak el, mindig hozzájuk kanyarodnak vissza; akárhogyan is menekülök előle, nem kerülhetem el őt - örök ragyogó glóriás alakját az asszonynak. (…) Örökké tartó, megdönthetetlen, sziklaszilárd tény marad: a lábaik gyönyörűek, szemeik a szépség és a gyönyör kútja, karjuk és keblük paradicsomi, az igézetük hatalmasabb minden igézetnél, ami valaha elkábította az embereket. És ahogy a párok szövik az élet fonalát, úgy tartja az asszony kezében az ember minden gondolatát, szívét, célját és óhaját. (Jack London)

Daróczi Csaba egy igazán különleges, kései szegfűt ábrázoló képpel köszönti a hölgyeket:

Ravasz Balázs Paul Éluard „A szerető” című versével kedveskedik ligeti csillagvirágos képe mellett:

„Lehunyt szemem pilláján ott remeg,

hajfürtje fürtjeim között,

keze kezemhez oly hasonló,

szeme színe szemem színéhez,

az árnyékomban úgy merül el,

akár egy kő az égi mélyben.


A szeme folyton rámragyog

s nem hagy aludni engem,

oly fényes álma is, hogy sápatag

és párologva száll a nap;

nevettet, majd a bánat súlya nyom,

beszéltet is, pedig nincsen mit mondanom.” (Paul Éluard – Radnóti Miklós fordítása)

Mészáros András egy Márai Sándor idézetet küld sáfrányos lepkés képe mellé:

„Köszönet a nőknek. Köszönet neked, aki megszültél. És neked, aki a feleségem voltál. És neked, te harmadik, tizedik, ezredik, aki adtál egy mosolyt, gyöngédséget, egy meleg pillantást, az utcán, elmenőben, vigasztaltál, mikor magányos voltam, elringattál, mikor a haláltól féltem. Köszönet neked, mert szőke voltál. És neked, mert fehér voltál. És neked, mert a kezed szép volt. És neked, mert ostoba és jó voltál. És neked, mert okos és jókedvű voltál. (...) Köszönet a nőknek, köszönet.” (Márai Sándor)

Főszerkesztőnk, Nógrádi Attila se szeretett volna kimaradni a köszöntésből, ő egy nagy csokor sáfrányt küld minden hölgynek, amelyet a Hajógyári-szigeten fotózott:

Gutter Krisztián leánykökörcsinekkel és egy Csitáry-Hock Tamás idézettel köszönti a hölgyeket:

„Az igazi Nőt a férfi engedi élni. Mert a Nő ugyanúgy ember. És Társ. A férfi társa. Mindenben. Mindent megtehet érte: moshat, főzhet, takaríthat – de nem azért, mert ez a dolga. Hanem szeretetből. Szeretetből, amit a férfi észrevesz, és viszonoz. Talán mos, főz, takarít – vele együtt. Vagy csak egyszerűen nem vár el mindent tőle. Nem teszi szóvá, ha nincs kész időre az ebéd, vagy kicsit gyűrött az ing. Mert nem ez a legfontosabb számára. Nem az ebéd, nem a tárgyak, nem a külsőség. Hanem a Társ. A Nő. Az igazi.” (Csitáry-Hock Tamás)

Kovács Norbert hóvirágos és kakasmandikós képe mellé A kis hercegből küldött egy részletet:

„- Nálatok – mondta a kis herceg – az emberek egyetlen kertben ötezer rózsát nevelnek. Mégse találják meg, amit keresnek.

- Nem találják meg – mondtam.

- Pedig egyetlen rózsában vagy egy korty vízben megtalálhatnák…

- Minden bizonnyal – feleltem.

- Csakhogy a szem vak – tette hozzá a kis herceg. – A szívünkkel kell keresni.” (Antoine de Saint-Exupéry)

Kércz Tibor egy igazán mesés képet küldött és egy részt Weöres SándorDal a csillagokról” című verséből. A ligeti csillagvirágokat ábrázoló fotót az érdi Beliczay-sziget ártéri erdejében, az esti kék órában készítette. És ezzel nem ért véget a sor, a további virágos fotókért kattints az alábbi képre!

Cikkajánló