Ezentúl kerékpárt is szállíthatunk a lillafüredi kisvasúton

A lillafüredi és pálházi kisvasútnál kocsikat, mozdonyt újítottak fel, talpfákat cseréltek ki, padokat hoztak rendbe

Szerző:
Északerdő Zrt.
Fotó:
Gulyás Attila
2013. július 23.

A lillafüredi és pálházi kisvasútnál kocsikat, mozdonyt újítottak fel, talpfákat cseréltek ki, padokat hoztak rendbe

Nagy felújításba fogott idén az Északerdő Zrt a két, felügyelete alá tartozó kisvasútnál. Egy nemzetközi pályázat elnyerésének köszönhetően a lillafüredin öt kocsin ezentúl kerékpárt is szállíthatunk. Ezentúl négy nagy, nyitott vasúti kocsit újítottak fel teljesen, és a típus megjelenésének 60. évfordulóján a C50-es dizelmozdony szépült meg kívül-belül. Kicseréltek 300 talpfát, plusz a tervek szerint még az idén rendbe hozzák további nyolc személykocsi forgóvázát.

 

Hasznos információk

o Jegyárak Lillafüreden: 700 Ft (felnőtt), 600 Ft (14 éves kor alatt). Pálházán: 550 Ft (felnőtt) és 450 Ft (14 év alatt). A kedvezmények listája itt és ittA két kisvasút nyári menetrendjeMegközelítés: Miskolcról a lillafüredi kisvasúthoz az 1-es villamos Dorottya utcai megállójánál szállj le, autóval is ott érdemes parkolni. Pálházára a fővárosból az M3-ason, majd a 37-es úton lehet eljutni.

A pálházi vonalon hamarosan befejeződik a hat nyári személyszállító kocsi teljes festése és felújítása, ennek részeként kicserélik a sérült léceket, padozatot is. A vonalon közlekedő két zárt kocsi is megszépül szeptember közepéig. A mozdonyszín korszerűsítése már véget ért, ez magába foglalta az épület külső-belső renoválását, a tetőzet cseréjét, valamint egy széles szerelőakna kialakítását. Az Ipartelepi megállóhelyen levő Erdészeti és Vadászati gyűjtemény is megújult, ráadásul a múzeum környékén levő padokat is rendbe tették.

A jubileum kapcsán augusztus 17-én egész napos programsorozatot tartanak Pálházán, szeptember 7-én pedig Lillafüred lesz a házigazdája az országos Kisvasutak Napjának. Érdemes tehát akár mostanában, akár a későbbiekben egy hosszabb kirándulást tervezni a Bükk fennsík tövébe, illetve a Zemplén szívébe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cikkajánló