Felejthetetlen nyári túrák földön és vízen – Hétvégi programajánló

Július negyedik hétvégéje is látványos túrákkal és maradandó élményekkel kecsegtet, legyen szó kenutúráról, kerékpáros kiruccanásról vagy akár berekjárásról. Mutatjuk, hová érdemes menni.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock (kiemelt kép)
2023. július 18.

Július negyedik hétvégéje is látványos túrákkal és maradandó élményekkel kecsegtet, legyen szó kenutúráról, kerékpáros kiruccanásról vagy akár berekjárásról. Mutatjuk, hová érdemes menni.

1. Kenutúra a Fertő nádasában

Nádasok és csatornák szinte háborítatlan élővilágát ismerheted meg a Fertő nyugati oldalán ezen a 6 kilométeres kenutúrán. Rencés hínár, nádi énekesmadarak, nagy kócsagok, vörösgémek, szárcsák tűnnek fel a Csárdakapui-csatorna és a Kládler-tó között. A túra szeptember 28-ig minden kedden, csütörtökön és szombaton indul.

Mikor?
Kedd, csütörtök, szombat: 9.00-12.00

Hol?
Találkozás: Csárdakapui-főcsatorna (Balf és Fertőrákos között – GPS: 47 40 42.89 N; 16 40 40.43 E)

Információ a részvételi díjról és a jelentkezés menetéről ide kattintva.

2. Tündérfátyol minden mennyiségben a Hanságban

Sárga ruhát öltött a Hanság: virágzik a tündérfátyol, lesd meg a Fertő-Hanság Nemzeti Park rövid (5 km) vezetett túráján. Tudtad, hogy a vízi növény egész évben virágzik, de az egyes virágok csupán egy napig élnek? A kiránduláson még több mindent tudhatsz meg a tündérfátyolról és környezetéről.

Mikor?
2023. július 21. 8.30 (péntek)

Hol?
Találkozó: Király-tói Erdészház

További információk ide kattintva.

3. Fáy-túra gyalog és kerékpárral

Ismerd meg a csodálatos Gombát és környékét ezen a teljesítménytúrán, ahol gyalogos (3,3 km, 9,5 km, 17 km, 30 km) és kerékpáros (30 km) távok várnak! Utóbbi vezetett, családias tempójú tekerés a szervezők szerint.

Mikor?
2023. július 22. (szombat)

Hol?
Indulás: Gomba, tájház

Részleteket ide kattintva találsz.

4. Mesél a múlt – gyalogtúra a Meggyes Csárdához

A Meggyes csárda nagy múltra tekinthet vissza: 1770-ben épült. Varázsát az adja, hogy a közúttól távolabb esik, és szép természeti környezetben fekszik. Ezt járhatod be a 8 kilométeres kiránduláson a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság jóvoltából.

Mikor?
2023. július 22. 9.00 (szombat)

Hol?
Találkozás: Górés tanya

Részletes információ a programról és a jelentkezésről itt.

5. Berekjárás

Mi veszélyezteti a vizes élőhelyeket? Mi az Ordacsehi-goberek és a Nagy-berek története? Milyen állatok és növények élnek itt? Ezekre derül fény a rövid túrán a Balaton déli partján.

Mikor?
2023. július 22. 8.00-10.30 (szombat)

Hol?
Indulás: Berek Világa Látogatóközpont, Fonyód

Még több infó ide kattintva.

Cikkajánló