Félezren ünnepeltünk együtt Dobogókőn

Igazi túrázásra való időben gyűltek össze a Magyar Természetjáró Szövetség tagszervezeteinek képviselői, hogy közösen megünnepelhessék a 25. Természetjárók Napját.

Szerző:
TM.hu
Fotó:
Gulyás Attila
2013. szeptember 21.

Igazi túrázásra való időben gyűltek össze a Magyar Természetjáró Szövetség tagszervezeteinek képviselői, hogy közösen megünnepelhessék a 25. Természetjárók Napját.

Már a délelőtti órákban sokan megjelentek a helyszínen, hogy minél többet lehessenek egymással a kezdetben még felhőbe burkolódzó hegyen. A korábban érkezők nemcsak egymással, hanem a Turista Magazinnal és azok szerkesztőivel is megismerkedhettek, valamint kitölthették az agytekervényeket megmozgató MTSZ TOTÓ-t. A harang hívószavára délben már félezer ember gyűlt össze a menedékház előtti téren és a himnusz eléneklését követően Thuróczy Lajos, az MTSZ tiszteletbeli elnöke köszöntötte az egybegyűlteket.

 

 

A magyar természetjárás elmúlt 100 évére Szabó Imre, a Magyar Természetbarát Turista Egyesület képviselője, valamint Monspart Sarolta, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke emlékezett vissza.

A Papp János vándor-színész vezette ünnepségen bemutatkozott a Magyar Természetjáró Szövetség új igazgatója, Győri Tamás, majd Garancsi István elnökkel közösen átadták a kitüntetéseket az idei díjazottaknak.

Az ünneplők nevében, a rendezvény zárásaként, az MTSZ tiszteletbeli elnöke, a kitüntetek közül Mag Évával és Gyarmati Miklóssal közösen, megkoszorúzta a menedékház emléktábláját. 

A kiváló hangulatot és az ünnep fényét emelte a BTSZ korabeli ruhába öltözött ifjú túrázóinak jelenléte, valamint a Hettyenfütty zenekar muzsikája.

A rendezvényről nemsokára bővebb beszámolóval jelentkezünk a turistamagazin.hu-n.
 

 

Cikkajánló