Felrobbantotta az internetet a Galya-kilátó

Múlt héten írtuk meg, hogy a Galya-kilátóra még a Daily Mail is felfigyelt, azóta azonban a világ minden táján cikkeznek a magyar turistalátványosságról.

Szerző:
TM
2016. február 29.

Múlt héten írtuk meg, hogy a Galya-kilátóra még a Daily Mail is felfigyelt, azóta azonban a világ minden táján cikkeznek a magyar turistalátványosságról.

A Daily Mail után számtalan külföldi online magazin kezdett el érdeklődni a kilátó és a szomszédságában álló Galyatető Turistacentrum felől. A legnagyobb kínai dizájnoldalon jelenleg is a címlapon szerepel a két építmény. A két cikket itt és itt tudod megnézni (szerencsére nem csak kínaiul, hanem angol nyelvű fordítással is).

 


A havonta 7 milliós olvasottságú Arch Daily szintén írt a kilátóról és a turistacentrumról is, de többé a törökök, az irániak és a lengyelek előtt sem ismeretlen a Péter hegyesén magasodó torony.

 

360°-os panoráma csaknem 1000 méter magasból

Az eredetileg 17 méteres kilátó tetejére a múltban egy belső, rozsdás csigalépcsőn lehetett feljutni, fent pedig egy kevésbé impozáns vasketrecből nézelődhetett a túrázó. A felújítás során a kilátót 13 méterrel magasították meg, kívülre pedig két lépcsősor került. A beléptetőkaput elhagyva, 200 forint bedobása után, 162 lépcsőfokot kell leküzdeniük a látogatóknak. A közel 1000 méteres magasságban lévő tetőteraszról 360°-os panorámában lehet gyönyörködni. A torony belsejében három hangulatos, színes ablakokkal és kör alakú ajtókkal ellátott helyiség várja a bivakolni vágyókat 2.000 Ft/fő/éj áron. Még többet itt tudhatsz meg: www.galyakilato.hu

 

Kapcsolódó cikkeink:

Külföldön is felfigyeltek a Galya-kilátóra
GTC-effektus - Hegyi minimalizmus újracsomagolva
Galyatetői átadó képekben
A legjobb épület a Galya-kilátó lett a Média Építészeti Díja versenyen
Galyattrakció (videóval)

Cikkajánló