Figyelj oda a fűkaszával, állatok élete múlhat rajta

Egy süni és egy őzgida is érkezett a mályi madármentőkhöz az elmúlt napokban, mindkettőt fűkasza sebesítette meg.

Szerző:
TM
2020. július 16.

Egy süni és egy őzgida is érkezett a mályi madármentőkhöz az elmúlt napokban, mindkettőt fűkasza sebesítette meg.

A sűrűn benőtt, gazos, füves területen sokféle állat rejtőzhet, többek között sünök, őzgidák, nyulak, fácánok és más madarak, így mindenképpen érdemes átnézni a helyszínt, mielőtt nekiesünk fűkaszával. A mályi madármentők most nyolc sünit gondoznak, ebből az egyiknek tárcsás fűkaszával félig szinte levágták a fejét. Csak félig kitakart fotót mertek felrakni róla, annyira nem volt szép látvány.

„A tarkóját érte a tárcsa, és majdnem levágta az egész fejét a süninek. A legyek sajnos megtalálták, és beköpték az egész sebet. Több száz nyű ette élve a süni fejét, és a hátán is volt egy rothadó seb, amit ugyancsak ettek a nyüvek” – olvasható az állatmentők Facebook-oldalán. Egy állatorvos kitakarította a sebet, és eltávolította az elhalt részeket. Szerencsére azóta sokat javult az állapota, és a kedve is jó – számolnak be róla.


Július 15-én egy őzgida is bekerült a mályiakhoz, amit vélhetően szintén fűkasza sebesített meg, de a poszt alatt annyira elszabadultak az indulatok, hogy utólag törölték a képet, és azt ígérték, hamarosan beszámolnak az állapotáról.



Forrás: Madármentő Állomás Mályi

Cikkajánló