Fotópályázat a hazai tájak szerelmeseinek

Magyarország 365 címmel országos fotópályázat indul szeptembertől három kategóriában.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Gulyás Attila
2019. szeptember 3.

Magyarország 365 címmel országos fotópályázat indul szeptembertől három kategóriában.

Amatőr és profi fotósok munkáit várják három kategóriában. A pályázatokat - regisztrációt követően - elektronikusan lehet feltölteni a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon
 

Kiadónk, a Magyar Természetjáró Szövetség is csatlakozott ahhoz a kormány által indított kezdeményezéshez, amely szeptember 3-ai indulással fotópályázatot hirdet amatőr és profi fotósoknak. A Magyarország 365 nevű pályázat célja hazai ismert vagy ismeretlen tájaink, építészetünk, közösségeink bemutatása.

 

A fotópályázatot bejelentő sajtótájékoztató a Bálnában. A kezdeményezéshez a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Magyar Turisztikai Ügynökség is csatlakozott
 

Három kategóriában - táj és természet, épített és tárgyi örökség, valamint városi és vidéki közösségi életképek - várják a fotókat szeptember 3-ától október 18-ig. A programot bejelentő sajtótájékoztatón kiderült, hogy a pályázók „bizonyos technikai feltételek” mellett akár mobillal is elkészíthetik pályamunkáikat.

 

Pályázni 2019. január 1. után készült képekkel lehet. Az alkotásoknak eredeti tartalmaknak kell lenniük és korábbi pályázatokon díjat nyert képek nem adhatók be. Egy pályázó maximum 25 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül, amelyek egyedi fotók vagy legfeljebb 10 képből álló sorozatok lehetnek. 

 

Az öttagú szakmai zsűri mindhárom kategóriában három díjat oszt ki: az első helyezett 1 millió forintot, a második 500 ezret, a harmadik pedig 300 ezer forintot kap, valamint internetes szavazás alapján minden kategóriában kiosztanak egy-egy közönségdíjat is, ezek értéke 1 millió forint.

 

A nevezés részletes feltételeiről és a pályázatról bővebben a fotopalyazat.magyarorszag.hu oldalon lehet olvasni.


Kapcsolódó cikkeink:

15 éves magyar fiú lett a Világ Legjobb Ifjú Madárfotósa
Lenyűgöző pillanatok - Varázslatos Magyarország képekben

A Turista Magazin „Hónap Fotólya” pályázata

Cikkajánló