Fut, robog a kicsi kocsi

Ismét sikeres rendezvényen van túl az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja: május 31-én, szombaton több mint százan vettek részt a kisvasút napján.

Szerző:
Északerdő Zrt.
Fotó:
Alensha
Szalax
2014. június 4.

Ismét sikeres rendezvényen van túl az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútja: május 31-én, szombaton több mint százan vettek részt a kisvasút napján.

Hibrid dízelmozdonnyal vonatott szerelvény Lillafüred állomáson

 

Igazi kuriózum volt az MVK Zrt. két veterán Ikarusz autóbusza, ezek szállították a fővárosból érkezőket a Tiszai pályaudvartól a Dorottya utcai induló állomásokra, és végigkísérték a rendezvényt egészen a végállomásig, Garadnáig a fotósok nagy örömére. A hat kocsiból álló különvonatot a legkorszerűbb hibrid mozdony vontatta. A felsőhámori temetőben közösen, koszorú és mécses elhelyezésével emlékeztek a látogatók a száz évvel ezelőtt elhunyt polihisztorra, Herman Ottóra.

 

 

Utazás a veterán Ikarus 311-en

 

Lillafüreden megnézték az utasok a tavaly felújított függőkertet és az ÉSZAKERDŐ Zrt. Ökoturisztikai Központját, a Fazola kohónál szabadtéri kiállítás várta a résztvevőket. Garadnán Tajnai Róbert, a Lillafüredi Erdészet igazgatója kalauzolta az érdeklődőket az elmúlt évben felújított Pisztráng tanösvényen, és megnézhették az Erdészeti és Vadászati Gyűjteményt is. A megéhezett utazókat a hagyományoknak megfelelően vadpörkölttel várták. A különvonat az egész napos program után, röviddel öt óra előtt ért vissza Miskolcra.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Csaknem 200.000 utas kisvasutazott tavaly Lillafüreden

Keskeny nyomközön is elindult a szezon

 

Cikkajánló