Geolokációs Verseny

2014 elején indul az Országos Geolokációs Verseny. A versenyen való részvételre nemcsak az iskolásokat, hanem a felnőtteket is invitálják.

Szerző:
Főző Attila László (PhD) - Marsi Zoltán
Fotó:
Gulyás Attila
2014. január 26.

2014 elején indul az Országos Geolokációs Verseny. A versenyen való részvételre nemcsak az iskolásokat, hanem a felnőtteket is invitálják.

A verseny során megismerheted a helymeghatározás történetét, a műholdas helymeghatározás elméleti és gyakorlati alapjait, lakókörnyezetünk kulturális és természeti értékeit kutathatod fel, továbbá testmozgásnak is kíváló.

 

Tervezett témakörök:
1. A helymeghatározás története
2. Tájékozódás térképen
3. Műholdas helymeghatározás
4. Geolokációs alkalmazások
5. Helymeghatározás lakóhelyen és környékén
6. Természetvédelmi és/vagy kulturális pontok felkeresése és/vagy megjelölése
7. Saját geopontok kihelyezése

 

 

A versenyző csapatok három fordulón keresztül mérik össze elméleti tudásukat online felületen, illetve  infokommunikációs eszközök segítségével gyakorlati ismereteikről is számot adnak. A legjobb csapatok végül a budapesti döntőben találkoznak és mérkőznek meg egymással.

 

A szervezők olyan partnereket is keresnek, akik online és/vagy nyomtatott kiadvány formájában támogatási együttműködés keretében a verseny egyes feladatsoraihoz kapcsolódó szakanyagot biztosítják, ezáltal népszerűsíthetik saját tevékenységüket is.

 

 

Hasznos információk

További információk
 

A verseny tesztfeladatai megtekinthetők az iskolaiversenyek.hu oldalon.

 

 

 

Cikkajánló