Geotúratérképet nyerhetsz a szeptemberi Turista Magazinnal

Még tavasszal jelent meg egy geotúratérkép Csopakról és környékéről. Harminc darabot sorsolunk ki az olvasóink között.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Schwarcz Térkép
2018. szeptember 3.

Még tavasszal jelent meg egy geotúratérkép Csopakról és környékéről. Harminc darabot sorsolunk ki az olvasóink között.

A Csopakról és környékéről megjelent térképen a terület földtani leírása, keresztmetszete, illetve a hely geológiájával foglalkozó neves geológusok bemutatása szerepel, valamint a nevezetes geológiai bemutatóhelyek fényképekkel és ábrákkal, továbbá több érdekes, földtanilag fontos helyszín.

 

 

A térképen Balatonfüred és Hidegkút, Veszprémfajsz, Szentkirályszabadja, Balatonalmádi, Csopak, Felsőörs, Alsóörs, Lovas és Paloznak települése szerepel, a nevezetes helyszínek közül pedig többek között a Kő-hegy, a Köcsi-tó tanösvény, a Vörös-kő tanösvény, a Forrás-hegyi tanösvény, a Koloska-sziklák és a Lóczy-barlang látható rajta. A Schwarcz Térkép kiadványán helyett kaptak a környék jelezett turistaútjai is, így akár (tematikus) kiránduláshoz is remekül használható.

 

A térkép ára 1500 forint, ám 30 szerencsés olvasónk ingyen hozzájuthat, ha helyesen válaszol az alábbi három kérdésre.

  • A szeptemberi Turista Magazin 83. oldalán egy sír látható az egyik képen. Milyen állat domborművével díszítették a sírkövet?
  • Milyen állat egyensúlyoz a pókhálóban a 13. oldalon?
  • Hány bringa van a busz kerékpáros utánfutóján az 54. oldalon?

 

A válaszokat a jatek kukac turistamagazin.hu címre várjuk szeptember 10 délig. A helyes megfejtők között 30 darab Csopak és környéke geotúratérképet sorsolunk ki. A nyerteseket e-mailben értesítjük.

 

 

Cikkajánló