GREEN-GO RÖVIDFILM VERSENY ÉS FESZTIVÁL

A CEEweb a Biológiai Sokféleségért, a Diverziti Egyesület és a Greenpeace Magyarország minden kamera, illetve egyéb felvevőberendezés-tulajdonost hív, hogy vegyen részt a második nemzetközi Green-Go rövidfilm versenyen és fesztiválon!

 

2012. augusztus 9.

A CEEweb a Biológiai Sokféleségért, a Diverziti Egyesület és a Greenpeace Magyarország minden kamera, illetve egyéb felvevőberendezés-tulajdonost hív, hogy vegyen részt a második nemzetközi Green-Go rövidfilm versenyen és fesztiválon!

 

A kisfilmes kategóriák az alábbiak:
â–Ş Energia[Forradalom] a fenntartható energia nemzetközi évében (Greenpeace Magyarország) - Ma az ipar, a gazdaság és a társadalom jórészt a fosszilis energiahordozókból kinyert energiára épül. A fosszilis energiahordozók használata azonban komoly káros következményekkel jár, úgymint az éghajlat megváltozása, a különböző társadalmak, országok, kontinensek közötti , illetve azokon belüli egyenlőtlenségek kialakulása, vagy ezen energiahordozók készleteinek teljes kimerítése. Amennyiben nem tanuljuk meg az energia hatékony, nem pedig pazarló használatát, nem váltunk át a megú juló energiaforrások használatára és forradalmasítjuk ezáltal energia rendszereinket, úgy saját túlélésünket veszélyeztetjük. A fenntartható energia nemzetközi évében eljött az idő, hogy változtassunk a hozzáállásunkon, és valódi megoldásokkal álljunk elő az emberiség és a környezet számára ! Készíts filmet arról, miként veszélyeztetik a jövőt a fosszilis energiahordozók, és hogy szolgálja a társadalmak és közösségek életét szerte a világon a megújuló energiaforrások használata! Mutasd meg, hogy an lehetne meggyőzni az embereket a változások szükségességéről!


â–Ş Ünnepeljük együtt az európai természetet - Az élőhelyvédelmi irányelv 20. évfordulója (CEEweb a Biológiai Sokféleségért) - Az európaiak büszkék lehetnek az öreg kontinens gazdag és változato s élővilágára, legyen az akár a hód, a jégmadár, a kökörcsin vagy a méltán hires lankás pannon homokos sztyeppék élővilága. Az EU fe lismerte a természeti örökségünk megőrzésének fontosságát, melyet az élőhelyvédelmi és madárvédelmi irányelveken keresztül p róbál megvédeni. Összességében ezen irányelvek mintegy 1000 állat - és növényfaj, és közel 200, úgynevezett “élőhely-típust” (pl.: sajátos típusú erdők, legelők, vizes élőhelyet stb.) védelmeznek. Mutasd meg a világnak és Európa polgárainak, hogy milyen büszkék lehetnek ezen természeti örökségre és az ennek köszönhető szolgáltatásokra (úgymint élelmiszer, gyógyszerek, tiszta víz, a beporzásból születő mézre, gyümölcsökre és zödségekre)! Nyisd fel az emberek szemét és mutasd meg nekik, hogy a változatos termé szeti kincs nélkül milyen életet élnének és világíts rá ennek a változatosságnak a ma még élvezhető gazdasági és társadalmi előnyeire!


â–Ş Fedezd fel a kulturális és a biológiai sokszínűséget - az életünk alapját (Diverziti Egyesület) - Az emberiség és a különböző kultúrák nem mondhatók homogénnek . Ez igaz a természetre is. Különbözőek a színeink - s a színek amiket használunk, a hagyományaink, táncaink, ételeink és tündérmeséink - akármennyire is hihetetlen, ezek mind a környezetünkön és a benne rejlő biológiai sokféleségen alapulnak. Ma a világ a globalizációnak köszönhetően nyelveket, kultúrákat, és nem utolsó sorban fajokat veszít el napról napra, méghozzá ijesztő mértékben. Fedezd fel a kapcsolatot a kulturális és a biológiai sokféleség között, mutass rá a változatosság elvesztésének következményei re és mutass be egy sokféleség nélküli világot, hogy mindezeken keresztül felhívd az emberek figyelmét a változatosság fontosságára!

 


Követelmények
A kisfilmek legyenek:
AKÁR
â–Ş kampányfilmek, amelyek maximum 60 más odpercben szellemesen és sokkolóan közvetítik a 3 téma valamelyikének üzenetét,
VAGY
â–Ş akár milyen más filmes műfaj, amely releváns környezetvédelmi üzenetet mutat be minimum 60 másodpercben , maximum 8 percben,
ÉS
â–Ş Youtube -ra vagy VImeo -ra legyen feltöltve nagy felbontásban ( legalább 720px széles ).

Jelentkezési feltételek:
â–Ş Kitöltött online jele ntkezési lap: http://greengofest.eu/hu/apply
â–Ş Csatolt Youtube/Vimeo link
â–Ş Csatolt időzített felirat (.srt) angol nyelven
â–Ş Kettő darab állókép a filmből (min. 300 dpi)
â–Ş Csatolt fénykép a készítőről (min. 300 dpi)
â–Ş Trailer, amennyiben elérhető
â–Ş Határidő: 2012.11.05, CET 18:00
â–Ş Egy jelentkező maximum három filmmel pályázhat (egy film/kategória, ezesetben filmenként külön jelentkezési lapok kell kitölteni)

Felhívjuk a figyelmed, hogy a fenti kritériumok nem teljesülés e esetén a jelentkezésedet nem áll módunkban elfogadni!
A beküldött pályaműveket az alábbi szempontok szerint értékeljük:
â–Ş kreativitás
â–Ş eredetiség
â–Ş a környezeti és természetvédelmi üzenet erőssége
â–Ş szakmaiság

 

Minden kategóriában külön zsűri értékeli majd a pályaműveket a fenti szempontok alapján. A zsűri tagjai között egy újságíró, egy filmes szakértő és a témafelelős civil szervezet képvielője lesz. A zsűri minden kategóriában egy első helyezettet hirdet.

 

Mindemellett az összes videó fel lesz töltve a verseny weboldalára a nevezések menüpont alá 2012. november 6-án ( http://greengofest.eu/hu/entries ), ahol a honlap látogatói megtekinthetik a filmeket, illetve szavazhatnak is a nekik leginkább tetsző filmekre 2012. november 6. 18:00 (CET) és 2012. november 16. 18:00 (CET) között. Kategóriáktól függetlenül, az összes beérkezett pályamű közül egy közönségdíjast hirdetünk a látogatók által leadott szavazatok alapján.

 

Amennyiben a szervezők a közönségszavazatok érkezés e során bármilyen szabálytalanságot észlelnek, fenntartják a jogot, hogy a versenyzőt a versenyből kizárják.


A díjazott videókat a verseny honlapján 2012. november 19-én a szervezők közzéteszik. A díjazott videók készítőit a szervezők legkésőbb 2012. november 19-ig e -mailben értesítik.

 

A pályaművekkel szemben támasztott, tehát érvényesnek tekintett alkotásokat helyezéstől függetlenül a 2. Nemzetközi Green-Go Fesztivál keretében Budapesten levetítjük.


Díjak
â–Ş Minden kategória nyertes e 350 Euróban részerül (Azaz összesen három kategórianyertes) .
â–Ş A közönségdíj nyertese 200 Euróban részesül az online szavazás alapján.

Feltételek és kikötések
A rövidfilmverseny és fesztivál résztvevői hozzájárulnak, hogy a szervezők (Greenpeace Magyarország, CEEweb a Biológiai Sokféleségért, Diverziti Egyesület) és nemzetközi partnerszervezetei a pályázók által beküldött filmeket szabadon használhassák. Ezáltal a pályázók a szervezőket minden joggal felruházzák („kizárólagos jog”) , korlátozás nélkül, pályaművük egyéni és a világon bárhol történő levetítésére, tartalmának használatára bármilyen nyelven és média csatornán, továbbá arra, hogy a pályamű hozzáférését harmadik fél számára korlátozzákk a Green-Go honlapon vagy saját webfelületeiken. A pályázók hozzájárulnak, hogy a szervezők a filmeket és annak részleteit szabadon, korlátozás, és anyagi ellenszolgáltatás nélkül, bármilyen megkötés nélkül szabadon használhass ák. A jelentkezőket semm ilyen szerzői jog a fentiekért nem illeti meg. A szervezők a filmeket nyereségszerzés céljából nem használhatják fel. A szervezők a filmekben semmilyen lényeges változtatást nem tehetnek a film készítőjének engedélye nélkül . Amennyiben a filmeket a szerve ző, vagy valamely tagszervezete levetíti, a vetítés során a vetítő félnek (szervező vagy tagszervezete) kötelessége megjelölni a film címét, illetve a producer és a filmkészítők neveit. A jelentkezők a beadott pályaműveiket korlátozás nélkül vetíthetik, más versenyekre benevezhetik jelen verseny mellett. A szervezők a filmkészítők által elkövetett esetleges szerzői jogsértésért nem tehető felelőssé, a szervező k a szerzői jogok tekintetében a beérkezett pályaműveket nem vizsgál ják . A szervezők fenntartják a jogot, hogy amennyiben etikai vagy jogi aggályok merülnek fel a szerzői jogokat illetően , illetve a honlapon leadott szavazások során, a versenyzőt a versenyből kizárhatják.


A verseny és a fesztivál az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben programjának anyagi támogatásával valósul meg

Cikkajánló