Grillkolbászt sütögettek a legdurvább tátrai turistaúton

Nem biztos, hogy megérte az extrém körülmények között tartott legénybúcsú: a társaság bírságot kapott a zawrat-hágói vidám grillparty-ért.

Szerző:
magas-tatra.info
Fotó:
tygodnikpodhalanski.pl
2017. szeptember 20.

Nem biztos, hogy megérte az extrém körülmények között tartott legénybúcsú: a társaság bírságot kapott a zawrat-hágói vidám grillparty-ért.

Képzeljük el, hogy éppen a Tátra legnehezebbnek mondott turistaútjára, a Sas útra (Orla Perć) készülünk, a kezdőponton pedig váratlanul paravánnal körülvett napernyő alatt pihenő társaságba botlunk, akik flip-flop papucsban üldögélnek kerti székeken és közben jókedvűen grillkolbászt sütögetnek. Éppen ez történt szeptember 9-én, szombaton délután, amin néhány arra járó annyira meglepődött, hogy gyorsan lencsevégre is kapta a nem mindennapi eseményt, néhányan pedig tájékoztatták az egyik hírportált is. A buliról a Tátrai Nemzeti Park (TPN) parkőrsége is hamar tudomást szerzett, melynek vezetője gyors intézkedést ígért, és közölte, hogy a szabálysértésért legfeljebb 1000 zloty (kb. 72 000 Ft) bírságot szabhatnak ki a társaság részére.

 


Mint később kiderült, az esemény egy legénybúcsú volt, amit a vőlegény kollégái szerveztek. A leendő férj később felhívta a parkőrséget, elnézést kért és közelgő esküvőjére hivatkozott, a nemzeti park illetékesei pedig mintegy nászajándékként a nagy napot követő héten postázták ki számára a bírságról szóló határozatot.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Szlovákiában már a fák fölé is építenek tanösvényt

Sokan edzőcipőben vágnak neki a Tátra legnehezebb turistaútjának

A legfurább szuvenír a Tátrából: levegő konzervdobozban

A Magas-Tátra rejtett emlékei

Cikkajánló