Túraajánlat

Guckler Károly-kilátó madártávlatból

A Hármashatár-hegyen idén létesült kilátópontot most a levegőből is megmutatjuk nektek.

Szerző:
Dabis B. Silvius
Fotó:
Dabis B. Silvius
2016. szeptember 8.

A Hármashatár-hegyen idén létesült kilátópontot most a levegőből is megmutatjuk nektek.

Budapest új kilátója jött, látott és győzött. Helyzetéből adódóan sokan keresik fel. Amikor ott jártunk (hétköznap délelőtt) egy komplett iskoláscsapat kezdte a tanévet testmozgással a hegyen. A Balatonboglárról már ismerős gömb alakzatra emlékeztet, de ez fából készült, és 360 fokos panorámával hívogat. A kilátópont közelében étterem és turistaház is létesült a Pilisi Parkerdő Zrt. jóvoltából.

 Az erdészek választották a kilátó nevét is. Guckler Károly (1858-1923) neves erdőmester volt, aki a Budai-hegyek, különösen a Hármashatár-hegy akkor még kopár csúcsainak fásításában szerzett érdemeket.

 


 

Gyalogosan, kerékpárral is megközelíthető az Országos Kéktúra kék sávjelzését követve, de a hegymászás, feltekerés élménye mindenkinek kijut majd. Aki aszfalton szeretne tekerni, arra is van mód és lehetőség a Fenyőgyöngye étteremtől felvezető, gyérforgalmú úton, de a kéken erdőben is kaptathattok felfelé. Akinek ez meg sem kottyant, és még akar utána is túrázni a hegyen, javasoljuk a hegy északkeleti oldalában futó szintutat, a Gukler Károly pihenő érintésével.

Mi most a levegőből csódáltuk meg az új kilátópontot egy drón segítségével, és ezt az élményt most veletek is megosztjuk.

 

Még több kilátóról szeretnél olvasni?

KORÁBBI CIKKEINK A HÁRMASHATÁR-HEGYI FEJLESZTÉSEKRŐL:

Turistaház a főváros felett

Így még nem láthattad a fővárost
Új perspektívából csodálhatod meg Budapestet

 

MESSZELÁTÓ - KILÁTÓ A HÁRMASHATÁR-HEGYEN (BUDAPEST) from Turista Magazin on Vimeo.

 

 

Cikkajánló