Gyalogol az egész világ!

Magyarországon 2013. október 12-13-án kerül megrendezésre a Világ Gyalogló Nap vagy ahogyan azt a világ számos országában ismerik a World Walking Day.

Szerző:
forrás: masport.hu
Fotó:
masport.hu
2013. október 6.

Magyarországon 2013. október 12-13-án kerül megrendezésre a Világ Gyalogló Nap vagy ahogyan azt a világ számos országában ismerik a World Walking Day.

A helyszínek többségén nem csak a gyalogos túrákon, de érdekes és hasznos kiegészítő programokon is részt vehetnek az odalátogatók. Sportversenyekkel, tombolasorsolással, illetve az egészséges életmódot népszerűsítő bemutatókkal, fittségi mérésekkel találkozhatunk a központi helyszíneken. 

 

 

Helyszínek és programok
Idén már jóval több helyszínen lehet csatlakozni a kiváló programhoz. A gyaloglásban lakhelytől, kortól, nemtől és nemzetiségtől függetlenül bárki részt vehet. Az adott helyszínekhez kapcsolódó programokról, pedig  itt tájékozódhattok .

A World Walking Day nemzetközi gyalogló nap koncepciója

Az eseményt hivatalosan az 1992. június 7-i, Rio de Janeiro-i Föld Konferenciát követően indították útjára. 2000 óta elmondható, hogy a világ minden kontinensén, már 60 országban rendeztek és rendeznek Gyalogló Napot. Az elmúlt évben már hazánkban is 100 helyszínen került megrendezésre, reményeink szerint idén még több településen hódolnak majd ennek az egyre népszerűbbé váló sportnak. A Világ Gyalogló Nap hivatalosan október 9 -10-én kerül megszervezésre.

 

 

A rendezvénysorozat célja a gyaloglás megismertetése, megszerettetése egy, a világ minden részén megrendezésre kerülő esemény keretében, hogy a lehető legtöbb embert mozgósítsa a rendszeres testmozgás és az egészséges életmód érdekében.

Cikkajánló