Gyereknapi programok földön, föld alatt és kisvasutakon

Országszerte izgalmas programokkal várják a gyerekeket és családjaikat a májusi hosszú hétvégén, ráadásul szuper idő is ígérkezik.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Dobó István Vármúzeum (Kiemelt kép)
2023. május 25.

Országszerte izgalmas programokkal várják a gyerekeket és családjaikat a májusi hosszú hétvégén, ráadásul szuper idő is ígérkezik.

1. Gyereknap az Agórában

Fókuszban az állatkölykök a debreceni Agórában: mekkora egy elefántbébi? Mit csinál a kis kenguru az anyukája erszényében? Hány liter tejet iszik meg naponta a kék bálnák borja? Többek között ezekre a kérdésekre kapják meg a választ az Agórába ellátogató gyerekek, akik belekukkanthatnak a naptávcsőbe, és bejárhatnak egy Naprendszer-modellt is. A kedvezményes belépő május 27-én, szombaton 1600 Ft-ba kerül mindenkinek.

2. Pünkösd és gyereknap az egri várban

Május utolsó hétvégéjén számos érdekes programmal készül az egri vár az egész család számára. A Dobó István Vármúzeum kiállításait végigjárva egy rejtvénnyel szembesül a látogató, a helyes választ leadók között pedig kisorsolnak egy ajándékcsomagot és egy belépőt a Végvári Vigasságokra. Lesz játszóház, fejdíszkészítés, interaktív mesefoglalkozás, a nagyobbak pedig kipróbálhatják az íjászkodást. Hétfőn Gárdonyi Géza titkosírásával lehet megismerkedni, de lesznek fegyver- és viseletbemutatók is. A családok kedvezményes jegyet válthatnak.

3. Gyereknap a kisvasutakon

Május 28-án ingyenesen utazhatnak a 18 éven aluliak a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton, a hűvösvölgyi végállomáson pedig egész nap családi programokkal várják a látogatókat. Lesz arcfestés, óriásszínező, óriás társasjáték, alkotóház, ugrálóvár, akadálypálya, gyermekvasúti LEGO-járművek, egyenruhás fotózás és családi kvíz. Kívül-belül meg lehet nézni egy tűzoltóautót, és fel lehet szállni egy nosztalgiabuszra is. Vonatszimulátor, terepasztal és hajtányozás is lesz, emellett a színpaton tudományos kísérleteket, zsonglőrbemutatót és buborék show-t tartanak.

A lillafüredi és a pálházi erdei vasutakon kedvezményes utazási lehetőséggel várják a 14 év alattiakat május 28-án. A gyerekek 700 forintos napijegy váltása mellett korlátlan számú utazásra jogosultak.

4. Gyereknap a nemzeti parkokban

Vasárnap minden 16 éven aluli gyereket 20-25 perces, ingyenes szafarival várnak a Hortobágyi Vadasparkban, melynek keretében terepjáróból, testközelből lehet megnézni a vadlovakat és az őstulkokat. A részvételi szándékot a Vadló büfében lehet jelezni. A program időjárásfüggő. Hasznos infókat a megközelítésről és a jegyárakról ide kattintva találsz.

A Körösvölgyi Állatparkban, a szarvasi Anna-ligetben állatsimogatóval, játszótérrel, pónilovaglással, arcfestéssel, játszóházzal várják a gyerekeket. Bővebb infó itt.

A Szalamandra Játszóházban május 28-29-én természetismereti játszóház és speleobox, vagyis kúszva végigjárható műbarlang lesz terítéken, de Aggtelek egyéb programokkal is vár. A Kincskereső játékösvényt kedvezményesen próbálhatják ki a gyerekek, és mindenki garantált ajándékban részesül. A Baradlamanók pedig földalatti felfedezésre invitálják a cseppkövek birodalmába a családokat. Erre a programra előzetesen kell jelentkezni, legkésőbb május 27-ig. Infók itt.

Cikkajánló