Ha már járod a természetet, valami hasznosat is tehetsz érte

Önkéntesek jelentkezését várja az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság például lepkefelmérésre, védett növények és állatok előfordulásának feltérképezésére és inváziós gyomok visszaszorításához.

Szerző:
Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság
Fotó:
buboscinege.hu
orseginemzetipark.hu
2018. május 7.

Önkéntesek jelentkezését várja az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság például lepkefelmérésre, védett növények és állatok előfordulásának feltérképezésére és inváziós gyomok visszaszorításához.

„Nemzeti parkunk munkatársai nap, mint nap azért dolgoznak, hogy a jövő nemzedékei is élvezhessék azt, amit mi még a magunkénak tudhatunk: virágoktól tarkálló réteket, tiszta vizű patakokat és madaraktól zsongó erdőket. De a hivatásos természetvédők erőfeszítései messze nem elegendőek, hogy minden természeti értéket megóvjanak, ezért segítségre szorulnak” - írja a nemzetipark-igazgatóság a weboldalán.

 


Ha szereted a természetet járni, és valami hasznosat is tennél érte, szeretnéd megismerni Vas megye természeti környezetét, valamint érdeklődsz a terepi módszerek és a térinformatika iránt, akkor csatlakozz az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság önkéntes programjaihoz.

 


A vállalkozó szelleműek ingyenes elméleti és gyakorlati képzésen vesznek részt, adatgyűjtő eszközöket kapnak, megjelenhetnek tudományos fórumokon, de a program akár szakdolgozati téma is lehet. Feltétel, hogy a jelentkező legalább havi egyszer terepi munkát végezzen, és az adatokat eljuttassa a nemzeti park munkatársainak.

 


Jelenleg a következő önkéntes programok futnak:
- Lepke-háló: Vas megyei lepkefelmérés
- Hónap faja program: védett növény- és állatfajok előfordulásának feltérképezése
- Énekesmadár-odútelepek „gondnokai”-program
- Veszélyeztetett növényfajok élőhelyének helyreállítása
- Inváziós gyomok visszaszorítása védett területekről

 

Ha szívesen önkénteskednél az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságnál, itt és itt éred el őket.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Stájer házak - kéktúrázók menedéke az Alpokalján

A Vendvidéken jártunk, mesebeli erdőket láttunk
Kerékpáros kalandozások az Őrségben
Randevú a farmosi békákkal

 

Cikkajánló