Halálosan jó túrák a kisvasutakon

Éjszaka egy kihalt település temetőjében, rémséges éjszakai erdőségek, vámpírok és zombik a kisvasutakon. Halloween minden korosztálynak!

Szerző:
forrás: kivsvasutak.eu
kisvasut.hu
Fotó:
Gulyás Attila
2013. október 17.

Éjszaka egy kihalt település temetőjében, rémséges éjszakai erdőségek, vámpírok és zombik a kisvasutakon. Halloween minden korosztálynak!

Mindenszentek, Halottak napja közeledtével, szellemesen rémísztő programokat szerveznek nektek számos kisvasúton. Ezekből merítettünk most néhányat számotokra.

 

 

 

Az elnéptelenedett falu, amit visszafoglalt az erdő

 

Október 31-én 17:30-kor éjszakai különvonat indul Mesztegnyőről Felsőkakra, ahol egy rövid túra keretében lehetőség lesz gyertyagyújtással emlékezni Kakpuszta egykori településre és meglátogatni a Tilos-léniát, az aknára lépett erdészek kopjafáját.

 

A végállomáson forró tea és tábortűz vár majd Titeket, majd a kakpusztai temetőben gyertyát gyújthattok egy elhagyott, elnéptelenedett falu régi lakóinak emlékére.

 

Kakpuszta egy mára már teljesen elnéptelenedett, megszűnt belső-somogyi település, amit az 1960-as években még közel 700-an laktak. Hihetetlen, de alig 30-40 év alatt a települést szó szerint bekebelezte az erdő. Az egykori sportpálya helyén ma már égbe szökő vörösfenyők állnak, a valamikori templom helyét ma már csak egy tisztás jelzi.

 

 

 

Halloween a Mátravasúton

 

2013. október 25-én (pénteken) és október 26-án (szombaton), valamint november 3-án (szombaton) Halloween vonatokat közlekedtet az Egererdő Zrt. Vasútüzeme a Mátravasút Gyöngyös - szalajkaházi vonalán.

 

Mindhárom napon a vonatok Gyöngyös állomásról 17.45 órakor indulnak. Őrlőmű megállóban rémek fogadják az utasokat, majd a vonatról történő leszállás után indul a vezetett „haláli túra” a rémséges esti erdőben Lajosháza állomásra. Távolsága: 1, 4 km, kb. 35 perc időtartamú. Lajosházáról a vonat tovább folytatja útját Szalajkaházra, ahol a boszorkányok kondérokban főzik italaikat, amelyet minden résztvevőnek alkalma lesz megkóstolni.

Várható gyöngyösi visszaérkezés: 21.15 órakor.


A program a 3 - 99 éves korosztály részére ajánlott. Előzetes jelentkezést telefonon is elfogadunk!
Bővebb információ és jelentkezés a naponta 10.00 - 16.30 óra között hívható 37/312-447-es telefonszámon.
Mindenkit szeretettel hívunk, várunk és látunk!

 

 

 

Szellemkisvasút 

 

2013 őszén több alkalommal is útnak indul Kismarosról a Királyréti Erdei Vasút és a Kismarosi Ámulat Társulat közös járata, a Szellemkisvasút.

 

A kisvonat, mint egy mozgó nézőtérként funkcionál, s menet közben, különböző helyszíneken megállva, zenés-táncos jeleneteken keresztül bontakozik ki a rémes történet: vámpírokkal, boszorkányokkal, zombikkal, és mindenféle válogatott rémségekkel. A kisvonat fűtött kocsikkal közlekedik és a járatokon mozgáskorlátozott utasok is utazhatnak!

Indulási időpont: 17.50

Várható visszaérkezés: kb. 20.30
 

Cikkajánló