Hálistendombi regék - Fotókon a természet egy fiatal szemével

Természetfotóiból nyílt kiállítása Füssi-Nagy Regőnek, a tavalyi Év Ifjú Természetfotósának. Regő képei segítségével közelebb kerülhetünk a természet szépségeihez, és annak egy olyan oldalát mutatja be, amit csak az ő szemén keresztül láthatunk.

Szerző:
Pálvölgyi Krisztina / TM
Fotó:
Pálvölgyi Krisztina
Füssi-Nagy Regő
2019. szeptember 18.

Természetfotóiból nyílt kiállítása Füssi-Nagy Regőnek, a tavalyi Év Ifjú Természetfotósának. Regő képei segítségével közelebb kerülhetünk a természet szépségeihez, és annak egy olyan oldalát mutatja be, amit csak az ő szemén keresztül láthatunk.

Füssi-Nagy Regő kiállításának beharangozó fotója

 

Egy hónapja adtunk hírt arról, hogy a most 18 éves Füssi-Nagy Regő a tavalyi magyar Év Ifjú Természetfotósa díj után megnyerte az olasz Asferico természetfotó-pályázat ifjúsági kategóriáját is. Akkor beszéltünk is vele, így megismerhettük kicsit közelebbről, kiderült honnan a természet iránti szeretete. Családjával ugyanis egy tanyán él a Bodrogközben, így van honnan inspirálódnia. A legutóbbi beszélgetéskor kiállítási terveiről is szót ejtettünk, akkor egy sárospataki tárlat volt a fejében. Nem gondoltuk, hogy alig egy hónap múlva már megvalósult, önálló fotókiállításának megnyitóján beszélhetünk újra. Igaz, nem Sárospatakon, hanem Budapesten, a Fiktív Gasztró Galériában. A kiállítás lehetőségét a Fióka Art Online Képző- és Iparművészeti Galéria vetette fel számára, amit nagy örömmel el is fogadott, így szeptember 16-án már a falon várták a kinagyított képek a kíváncsi tekinteteket. A kiállítást Barbalics Nándor természetfotós nyitotta meg.

 

A kiállítást Barbalics Nándor természetfotós nyitotta meg

 

Barbalics Nándor és Füssi-Nagy Regő a megnyitó után


És hogy miért lett Hálistendombi regék a kiállítás címe? Azt Regő maga mondja el:
„Mivel a helyet, ahol a tanyánk található, így hívják: Hál Istennek! - mondták egykoron, ha eljutottak eddig a pontig, a mocsaras, lápos bodrogközi területekről a homokdombig. És regék, amiket a nevemből adódóan szeretnék átadni.”

 

Füssi-Nagy Regő Suhanás című dínyertes képét is megnézhetitek a kiállításon

 

Ez az érdekes hatású, kökörcsines kép is a falra került


Regő nagyon szeret kísérletezni, a fotózás pedig egy eszköz számára, hogy megmutassa mindazt, ahogy ő látja a természetet maga körül. Igyekszik a fotográfia dokumentarista jellege helyett egy sokkal bensőségesebb hangulatot visszaadni a fotótechnikai lehetőségek és trükkök segítségével, mint például a hosszú záridős képek esetén a bemozdulás/bemozdítás, vagy a minimalista színek és formák alkalmazása. Kedvenc kiállított képére is kíváncsiak voltunk, de természetesen nehéz volt kiemelnie bármelyiket is, az biztos, hogy a baglyokat nagyon szereti, így ezt a szép, fekete-fehér képét, amin egy erdei fülesbagoly-fióka látható, a kedvencei közé sorolja. Ezt is és még 25 gyönyörű fotót nézhettek meg tőle, ha ellátogattok a kiállítására november 24-ig.

 

 

A kiállítás szeptember 16-tól november 24-ig, naponta 12-24 óra között várja az érdeklődőket.
A helyszín: Fiktív Gasztró Galéria, 1088 Budapest, Horánszky utca 27. (Krúdy utca sarok).

 

Kapcsolódó cikkeink:

Itt vannak az év legviccesebb állatfotói

Ízelítő a világ legrangosabb természetfotós versenyének képeiből

Taroltak a magyarok, felnőtt és ifjúsági kategóriában is magyar lett az év természetfotósa

 

 

Cikkajánló