Hamarosan zárul a Magyarország 365 fotópályázat

Péntek éjfélig várják a képeket az ország értékeinek bemutatását célzó pályázatra, amire profi és amatőr fotósok egyaránt jelentkezhetnek.

Szerző:
MTI
Fotó:
Adobe Stock
2019. október 17.

Péntek éjfélig várják a képeket az ország értékeinek bemutatását célzó pályázatra, amire profi és amatőr fotósok egyaránt jelentkezhetnek.

"Már az elejétől fogva bizakodóak voltunk, de a pályázat sikere felülmúlta a várakozásainkat is: sok ezer kép jött be. A hátralévő pár nap még tartogathat meglepetéseket, de úgy látom, hogy már eddig is tele van meglepetéssel a beérkezett anyag" - mondta Kaiser Ottó, a zsűri elnöke, aki hozzátette a beérkezett fotók előzsűrizése folyamatosan zajlik. Ennek során azt vizsgálják, a beérkezett fotók megfelelnek-e a kiírásban foglaltaknak, nincsenek-e velük technikai vagy etikai problémák, és az országhatárokon belül készültek-e a képek. Kaiser Ottó sok fotóra számít még az utolsó napokban is, a zsűri azonban a beérkezett anyag nagyságától függetlenül azt a célt tűzte ki magának, hogy december elejéig eredményt tudjon hirdetni.

 


A Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Magyar Természetjáró Szövetséggel és a Nagycsaládosok Országos Egyesületével együttműködésben kiírt pályázat képeit a fotopalyazat.magyarorszag.hu honlapra lehet feltölteni péntek éjfélig három kategóriában: táj és természet, épített és tárgyi örökség, valamint városi és vidéki közösségi életképek témában. A kategóriagyőztesek jutalma 1-1 millió, a második helyezetteké fejenként 500 ezer, a harmadik díjasoké 300 ezer forint lesz, és az internetes közönségszavazás győztesei is kategóriánként 1 millió forinttal gazdagodhatnak. A szakmai zsűri tagjai Kaiser Ottó mellett Keleti Éva és Kerekes Emőke fotográfusok, Szarka Klára fotótörténész, valamint Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója.

Cikkajánló