Programok

Harc a multi-mátrixban

A globális helymeghatározó készülékkel geoládázók és túrázók mérik össze tudásukat a 17. Geocaching Fesztiválon és Versenyen a Zselicben.

Szerző:
Silvius
forrás: geocaching.hu
Fotó:
Fekist
Gulyás Attila
2013. szeptember 14.

A globális helymeghatározó készülékkel geoládázók és túrázók mérik össze tudásukat a 17. Geocaching Fesztiválon és Versenyen a Zselicben.

Az évente két alkalommal megrendezett verseny őszi fordulójára a patcai Katica-tanyán kerül sor a zselici dombok között szeptember 21-én. A szervezők itt jelölik ki azt a 2,5 km-es kört, amelyen belül 25-30 pontot rejtenek el. A versenyzőknek 15 pontot kell megtalálniuk, maguk választhatják ki a térkép és a koordináták alapján, hogy pontosan merre induljanak és melyik 15 pontot teljesíthetik a leggyorsabban. A családi kategóriában indulóknak kb. 8-10 pont felkeresése és megtalálása is elegendő, hogy eredményük érvényes legyen.

 

A találatok és a szabályok betartásának ellenőrzését egyrészről a GPS készülékben rögzített track, valamint az úgynevezett MultiMátrix biztosítja. A játékosok minden egyes pontnál egy jól elrejtett PET palackot és egy benne rejtező kódot jegyeznek fel a rajtnál kapott lapra, a megfelelő sorba és oszlpokba. A MultiMatriX tulajdonképpen táblázat, melynek sorai és oszlopai a torpedó-játékhoz hasonlóan számokkal és betűkkel vannak jelölve, az egyes cellákban található betű-szám kód pedig egy újabb cellára mutat. Az egyes pontokon található MultiMatriX-ok tartalma természetesen különböző, de ez biztosítja a játék tisztaságát és a könnyed ellenőrizhetőséget egy olyan versenyen, ahol a résztvevők tetszőleges sorrendben kereshetik fel a pontokat.

 

 

Célbaérkezéskor a versenyző GPS készülékéről ellenőrzés céljából a rendezők letöltik az út közben rögzített tracket és abból a versenyt követően egy animáció készül, amelyet egy térképrészletre vetítve az interneten publikálnak. A versenyzők így később újra lejátszhatják a versenyt és azt is megnézhetik, hogy barátaik merre jártak éppen akkor, vagy hogy kivel találkoztak éppen az adott helyen és hogy a győztes mely pontok választásával és milyen taktikával tudott a legjobb lenni.

 

9 órakor lesz a rajt és 17 órára mindenkinek be kell érni a tanyára, mert a területen vadászat veszi kezdetét.

A versenyen nem indulók is találhatnak a környékben számtalan izgalmas programot. A bázison kicsiknek és nagyoknak is izgalmas foglalkozásokat szerveznek, de a Szennai Szabadtéri Gyűjtemény megtekintésével, a környékbeli geoládák levadászásával még teljesebbé tehető a kaland, amelyhez két tábortüzes ismerkedési est is tartozik, amelyek hangulata hagyományosan remek és kiváló alkalmat biztosít arra, hogy a ládászok megosszák egymással élményeiket, kalandjaikat és igazi barátságok szövődjenek.

 

Cikkajánló