Hétfő hajnalban is medve mászkált Miskolcon

A vasárnap hajnali észlelés után hétfőn, a kora reggeli órákban is látták a Miskolcra betévedt medvét a lyukóvölgyi térségben.

Szerző:
Turista Magazin/MTI
Fotó:
Adobe Stock (kiemelt kép - illusztráció)
2020. október 19.

A vasárnap hajnali észlelés után hétfőn, a kora reggeli órákban is látták a Miskolcra betévedt medvét a lyukóvölgyi térségben.

Hétfő hajnalban az Őzugró utca egy elhagyott telkén látták a medvét, majd később a Nagycsászár dűlő egyik telektulajdonosát gyümölcsszedés közben zavarta meg az állat – írja az MTI. A tulajdonos – elmondása szerint – alig tudott az autójába beugrani, hogy értesítse a rendőrséget.

Néhány nappal korábban a Lyukóvölgyben a lakosok figyeltek fel medvenyomokra az esőtől felázott, sáros talajon, a Magyar tanyán, az egyik kerítésen pedig az állat bundájából származó szőrcsomókat is találtak.

Aztán előkerült egy térfigyelő kamera felvétele is, amelyen egy úton bandukoló medve látható:

Sőt, a minap.hu egy videót is megosztott, amin valaki lefilmezte, hogy „Ott a medveee”!

A rendészet mezőőrei továbbra is járják majd a lyukói területeket, és lovas polgárőrök is érkeznek Miskolcra. Az önkormányzat közleménye szerint egyértelmű, hogy a medve Lyukóvölgy területén kóborol, így kérik az ott élőket, hogy ha látják, ne próbálják megközelíteni. Amennyiben medvét észlelnek vagy medvenyomokat látnak, jelezzék azt a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakembereinek a +36 30 861-3808-as ügyeleti telefonszámon.


Cikkajánló