Hétvégén újra libegők éjszakája

Különleges panorámák és változatos programok várnak országszerte a libegőkön szeptember 10-én, szombaton este.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
sieljitthon.hu
bkv.hu
2022. szeptember 7.

Különleges panorámák és változatos programok várnak országszerte a libegőkön szeptember 10-én, szombaton este.

Most először őszi időpontban is megtartják az éjszakai libegőzést, négy különböző helyszínen.

A budapesti Zugligeti Libegő ezen a napon este 18 órától éjfélig tart nyitva, a völgyállomástól a hegyállomásig 23.30-ig lehet libegni. A libegőt a Nyugati pályaudvarról a 291-es autóbusszal, a Széll Kálmán térről pedig az R158-as retró autóbusszal, sűrített járatokkal lehet megközelíteni. Jegyet elővételben a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeumban lehet vásárolni. Bővebb információ ide kattintva.

Lillafüreden egyedi fényeket vetnek be a libegőzők elkápráztatására. A libegő 20 óráig tart nyitva (napnyugta 18.57-kor lesz). A sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandparkban nemrégiben készült el a libegő, ami szintén 20 óráig jár majd szeptember 10-én, bobozni viszont egészen éjfélig lehet aznap. Itt találod az ország leghosszabb csövön rögzített bobpályáját, ami 2275 méteres.

Az eplényi síaréna is különleges programmal készül: a libegőzést vezetett szarvasbőgés-túrával egészítheted ki, vár egy szakmai előadás a Veszprémi Erdőgazdaság részéről, és megtekintheted az esti panorámát az Ámos-hegyi kilátóból. Előzetes regisztráció szükséges. Részletek ide kattintva.

Cikkajánló