Idén is átsétálhatsz a Duna alatt

Április 20-án és 21-én ismét bárki végigsétálhat a Nagymaros és Visegrád közötti közműalagúton, a Duna alatt. Jelentkezni április 3-tól kizárólag ímélben lehet, és nem árt sietni, mert a résztvevők száma limitált.

Szerző:
dmrvzrt.hu
Fotó:
Gulyás Attila
2018. április 3.

Április 20-án és 21-én ismét bárki végigsétálhat a Nagymaros és Visegrád közötti közműalagúton, a Duna alatt. Jelentkezni április 3-tól kizárólag ímélben lehet, és nem árt sietni, mert a résztvevők száma limitált.

Az 550 méter hosszú, alig 3 méter széles betonalagút Magyarországon egyedülállónak számít. A Duna Menti Regionális Közmű Zrt. (DMRV Zrt.) április 20-21-én, pénteken és szombaton megnyitja a látogatók előtt, így bárki ingyenesen végigsétálhat benne. Ha kíváncsi vagy rá, milyen lehet száraz lábbal átkelni a Duna alatt, nem kell mást tenned, mint időpontok megadásával jelentkezni az alagut@dmrvzrt.hu ímélcímen április 3-án 8.00 órától április 6-án 24.00 óráig.

 


A létesítmény műszaki adottsága, valamint balesetvédelmi okok miatt a programban résztvevők száma limitált, a jelentkezés sorrendje alapján dől el, hogy ki fér bele a létszámkeretbe. A szervezők azt kérik, hogy a jelentkezés során lehetőleg több alternatívát adjatok meg a programon való részvétel időpontjára vonatkozóan.

 

 

Az alábbiakból lehet választani (mindkét nap):
Visegrádról induló csoportok: 9.00, 10.00, 15.00, 16.00
Nagymarosról induló csoportok: 11.30, 12.30, 13.30, 14.30

 

A szervezők a jelentkezésről megerősítést vagy elutasítást tartalmazó válaszüzenetet küldenek a turnusok feltöltése után, április 9-től kezdődően.

 

 

A közműalagutat tavaly mi is meglátogattuk, ide kattintva olvashatod el az élménybeszámolónkat.

 

Néhány praktikus információ

  • A séta oda-vissza irányú, a kiindulási oldalon ér véget.
  • Az időjárásra való tekintettel ajánlott a réteges öltözködés.
  • Az alagút járófelületének kialakítása miatt lapos talpú cipő viselete kötelező, magas sarkú cipőben érkező látogatót balesetveszély miatt az alagút területére nem engednek be.
  • Babakocsit és kerékpárt - baleseti okokból - az alagút területére bevinni tilos, kutyát és egyéb háziállatot pedig közegészségügyi okokból nem engednek be.

 

Még több infó ide kattintva.
 

Cikkajánló