​Idén is elindul a Magyarország 365 fotópályázat

Szeptember elsejétől lehet jelentkezni az amatőr és profi fotósoknak kiírt pályázatra három kategóriában.

Szerző:
Turista Magazin
2020. szeptember 2.

Szeptember elsejétől lehet jelentkezni az amatőr és profi fotósoknak kiírt pályázatra három kategóriában.

Tavaly írta ki először a Miniszterelnöki Kabinetiroda - együttműködésben a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, a Nagycsaládosok Országos Egyesületével és kiadónkkal, a Magyar Természetjáró Szövetséggel - a Magyarország 365 nevű fotópályázatot azzal a céllal, hogy amatőr és profi fotósok képeivel mutassa be hazánk természeti és tárgyi értékeit, szépségeit. A kezdeményezés sikere még a szervezőket is meglepte, tavaly 4700 ezer fotós közel 17 ezer pályaművet nyújtott be, míg a legjobb képekből összeállított online kiállítást pedig több tízezren tekintették meg a pályázat honlapján.

A tavalyi sikeren felbuzdulva idén is kiírták a pályázatot, amire szeptember elsejétől már lehet is jelentkezni három kategóriában. A Természet és táj (egyedi és sorozat) kategóriába Magyarország természeti kincseit, növény- és állatvilágát bemutató felvételeket, makrofotókat, asztrofotókat lehet küldeni, az Épített és tárgyi örökség (egyedi és sorozat) kategória képei a népi építészeti emlékeket, műemlékeket, valamint korunk legmodernebb épületeit, épületegyütteseit, városrészeket, köztéri szobrokat, középületek belső tereit mutatják be, az Életképek (egyedi és sorozat) kategóriába pedig a városi és vidéki közösségeket ábrázoló képeket, portrékat, apró emberi történeteket várják.

A kategóriagyőztesek díja ezúttal is nettó 1 millió forint; a második helyezetteket 500 ezer forintos, a harmadik helyezést elérőket 300 ezer forintos díjjal jutalmazzák. A zsűri szakmai díjain felül minden kategóriában kiosztanak közönségdíjat is, ennek értéke 1 millió forint.

Pályázni 2020. január 1-jétől készült fotókkal lehet a kezdeményezés honlapján. Korábbi pályázatokon díjat nyert képekkel nem lehet nevezni, és egy pályázó legfeljebb 25 pályaművet küldhet be, kategóriától függetlenül. A műveket idén is egy öttagú szakmai zsűri bírálja el. A beadási határidő október 18., míg az eredményhirdetés decemberben várható.


Cikkajánló