Idén is lesz Medvesi Fotós Maraton

A szervezők október második hétvégéjén a Medves-vidékére várják a gyönyörű tájak és a fényképezés szerelmeseit, amatőröket és profikat egyaránt, Közép-Európa egyik legjelentősebb outdoor fotós eseményére, ahol minden pillanat élmény lesz.

Szerző:
TM
Fotó:
Drexler Szilárd / Medvesi Fotós Maraton
2020. október 5.

A szervezők október második hétvégéjén a Medves-vidékére várják a gyönyörű tájak és a fényképezés szerelmeseit, amatőröket és profikat egyaránt, Közép-Európa egyik legjelentősebb outdoor fotós eseményére, ahol minden pillanat élmény lesz.

A Nógrád megyei Medves-vidéken hét évvel ezelőtt rendezték meg az első fotós maratont. És ez olyan sikerült, hogy idén a várakozások szerint ismét több tízezer fénykép készül majd a Novohrad–Nógrád Geopark központi területén és a környező tájakon.

A rendezvény területe Közép-Európa egyik kevéssé ismert, de történelmi, tájképi és ipartörténeti emlékekben bővelkedő tája. A vulkáni működés emlékét őrző csúcsok, ormok, gerincek, eldugott homokkőszurdokok, Közép-Európa legnagyobb kiterjedésű bazaltfennsíkja, történelmi várak és ipartörténeti emlékek sokasága színesíti a változatos tájképet, melynek meghatározó elemei az erdők is.

A 2020. október 9–11-ig tartó OLYMPUS Medvesi Fotós Maratonon több helyszínen, számos egyedi, különleges, sok esetben csak és kizárólag az esemény alkalmából szervezett program várja majd a részvevőket hajnaltól kezdve éjszakába nyúlóan. Salgó és Somoskő várai, a Medves-fennsík legszebb helyei, napfelkelte Szilvás-kőn – egyenként is hívogatóak. Páncélos lovagok „védik” majd Salgó várát, amely modellfotózás helyszíne is lesz. Lehetőség lesz fotózni madárlesekből, de programot szerveznek a turistautaktól távoli, felfedezetlen, izgalmas fotótémákat rejtő helyekre is. A felkeresésre érdemes helyszínekre túravezetők segítik majd az eljutást.

A tájképfotózás mellett többek között:

  • A salgóbányai Geocsodák Háza geoparki látogatóközpontban szakmai programok, termékbemutatók és tanácsadások kísérik majd a hétvégét.
  • Workshopokat tartanak makrofotózás, stúdiófotózás, nedves kollódiumos eljárás és éjszakai fotózás témakörökben; de még arról is szó lesz, hogy „mi van akkor, ha nincs semmi?”.
  • A városközponti Dornyay Béla Múzeumban üvegfotózás workshop várja az érdeklődőket.
  • A Medves-fennsíkon emelőkosárból lehet majd felvételeket készíteni 30 méteres magasságból.
  • A határ átjárhatóságának függvényében lesz lehetőség átlátogatni a Macskalyuki-bányák területére, továbbá Fülek várába, ahol Hieronymus Bosch életképekkel készülnek a fotósoknak.

Részletes információt az eseményről a fotosmaraton.hu oldalon találtok.

Forrás: Novohrad–Nógrád Geopark sajtóközlemény

Cikkajánló