Idén már nem csak Gödöllőn nézhetjük a természetfilmeket

Már lehet nevezni az idei Nemzetközi Természetfilm-fesztiválra. A versenyprogram filmjeit 2017-ben 12 vidéki nagyvárosban is láthatjuk majd.

Szerző:
godollofilmfest.com
Fotó:
Marsó Vilmos
Zsila Sándor
2017. január 20.

Már lehet nevezni az idei Nemzetközi Természetfilm-fesztiválra. A versenyprogram filmjeit 2017-ben 12 vidéki nagyvárosban is láthatjuk majd.

Ezúttal is két filmszemlét hirdetnek meg Gödöllőn, a nemzetközit és a Kárpát-medenceit. A megmérettetésen 9 témában lehet indulni. A klasszikus természetfilm mellett, a tudomány és természet, vagy vidéki élet, hagyományok témában is versenghetnek a természetfilmesek. A nevezés február végén zárul.

 

A harmadik gödöllői természetfilm-fesztivál újdonsága, hogy immár nemcsak Gödöllőn, hanem a tervek szerint 12 vidéki nagyvárosban, mások mellett Hatvanban, Debrecenben, Miskolcon, Kaposváron is várják majd az érdeklődőket májusban, 3 napon keresztül ingyenes vetítésekkel, de környezet- és természetvédelmi programokat, kiállításokat is terveznek valamennyi helyszínen.

 



A fesztivál szervezőinek célja, hogy a filmszemlék által minél több, a természet, a természetvédelem, a környezetvédelem és a tudomány területén tevékenykedő tehetséges alkotót bemutassanak és inspiráljanak, valamint bekapcsolják őket a nemzetközi filmes világba. A hazai filmesek inspirálásán túl az is fontos célkitűzése a 2016-ban a Green Film Network-höz is csatlakozó fesztiválnak, hogy felhívják a diákok, a fiatalok figyelmét a környezet- és a természetvédelem fontosságára.

Tavaly több mint 300 nevezés érkezett a világ 34 országából, és tíz és fél ezer volt a regisztrált fesztiválozók száma. 

A fesztivált 2017. május 26. és 28. között rendezik meg, a nevezéssel kapcsolatos információkat a fesztivál honlapján olvashatjátok.

Korábbi beszámolóink a rangos eseményről:

A Vad Kunság a természetfilm-fesztivál fődíjasa

Jön a második Nemzetközi Természetfilm-fesztivál
Világpremier a gödöllői természetfilm fesztiválon
 

Cikkajánló