Időutazás Gödöllőn

2014. május 25-én az az I. világháború kitörésére emlékezhettek egy különleges túra keretében, amelynek útvonala ehhez a korszakhoz kapcsolódik, de nem kerüli el Gödöllő legismertebb nevezetességeit sem.

Szerző:
margita344
Fotó:
Andres Rus
2014. május 19.

2014. május 25-én az az I. világháború kitörésére emlékezhettek egy különleges túra keretében, amelynek útvonala ehhez a korszakhoz kapcsolódik, de nem kerüli el Gödöllő legismertebb nevezetességeit sem.

A Túra a „Régi Ház Kezdet és vég ”2014. Gödöllő kulturális tematikus évad tematikájához kapcsolódik. Vannak itt olyan látnivalók, amelyek már az I. világháború idején is léteztek, vagy a történelmi korszak hatására változott meg a funkciójuk, sorsuk, vagy kerültek új összefüggésbe.

 

A helyszínek, adják a túra vázát, de Gödöllőn minden utcasarok mögött leselkedik a történelem. A szervezők célja az, hogy mindenki élvezze a felfedezés örömét.

 

 

Grassalkovich-kastély 

 

A résztvevők megcsodálhatják a Szent István Egyetem Botanikus kertjében a Vén Vackorfát, ami az Év fája lett 2013-ban, és az Európai versenyben másodikként fordította a figyelmet városunkra is. A túra során gyönyörködhettek a Gödöllői dombság panorámájában az Egyetemi víztoronyból. A túra része a Gödöllői Iparművészeti Műhelyben a „Művészsorsok a boldog békeidők után” kiállítás megtekintése is. 

 

 

Hasznos tudnivalók
A túra útvonala kb. 12 km.

Az érintett pontok koordinátái letölthetők garmin adatbázis állományként az egyesület honlapjáról

A túra különleges helyszínei, a Gödöllői Iparművészeti Műhely kertje és kiállítása, az Egyetemi Déli kapu, a Víztorony és a Botanikus kert, belépőjegy megváltása nélkül látogatható a túra résztvevőinek a túra során.

A túra javasolt szintideje: 4 óra, a cél 16 óráig van nyitva.

A túra alatt hívható telefonszám: 20-341-1977

A túra útvonalát, szakmai anyagát Ujj Ágnes programvezető szerkesztette.

A túrával kapcsolatos kérdéseket, javaslatokat, ötleteket a varosismereti.turagodollo@gmail.com címre várjuk.

2015-ben a Városismereti túra tematikája a „Művészetek kertje” lesz.

 
 

  

Kellemes túrát, gondolatébresztő időutazást kívánunk!

 

 

 

 

 

Cikkajánló