Így karácsonyoznak idén az állatok

Répával díszített fenyőfa, élő betlehem, jutalomfalatok nagy dobozokban, és persze bemutatók, látványetetések, közös programok - ezekkel várják a látogatókat az állatkertek és vadasparkok a karácsonyra készülődve.

Szerző:
TM
Fotó:
Budakeszi Vadaspark
www.miskolczoo.hu
Facebook/Medveotthon Veresegyház
www.zoogyor.com
2015. december 16.

Répával díszített fenyőfa, élő betlehem, jutalomfalatok nagy dobozokban, és persze bemutatók, látványetetések, közös programok - ezekkel várják a látogatókat az állatkertek és vadasparkok a karácsonyra készülődve.

1. Budakeszi Vadaspark

 


A vadasparkban minden év karácsonyán gondolnak az állatokra is. A kifutókban ehető díszekkel ékesített fenyőfákat helyeznek el. A mosómedvék, Dagi és Stikli, illetve Mucika, az aranysakál még ajándékdobozt is kapnak, amelybe kedvenc csemegéiket rejtik el a gondozók. Persze a látogatók sem maradnak meglepetések nélkül. A december 19-ei különleges program 11 órakor, a lakók megajándékozásával kezdődik, 13 órakor „bibliai állatok” szakvezetés indul, 15 órakor pedig jön a közkedvelt kisragadozó-látványetetés. Bővebb információt itt találsz

 

 

2. Miskolci Állatkert és Kultúrpark

 


Ünnepi programokkal, megváltozott nyitvatartási idővel és kedvezményes jegyárakkal várják az állatszerető népet Miskolcon is. December 19-én bemutatkozik Siba és Völund, a kárpátihiúz-pár, december 23. és 27. között a tanyaházban élő betlehemet tekinthetsz meg, december 27-én Assimmal, a gyönyörű perzsa leopárddal ismerkedhetsz meg, és szintén ezen a napon tartják a tényleges állatok karácsonya programsorozatot bemutatókkal, állatsimogatással és ünnepi látványetetésekkel. További információ a jegyárakról és a nyitvatartásról ide kattintva érhető el.

 

 

3. Veresegyházi Medveotthon

 


Az állatokkal együtt készülődhetsz az ünnepekre a Medveotthonban. A BarátkoZOOban december 19-én 15.00-tól a Gödöllői Gubancolók szórakoztatnak majd az András-napi vidámság című programon, de lesz betlehemezés is. Másnap, december 20-án 13.00-tól a Veresegyházi Hagyományőrző Együttes lép fel, aztán jön a várva várt esemény: közösen feldíszíthetitek az állatok karácsonyfáját. A szervezők arra is külön felhívják a figyelmet, hogy ne restellj a tarisznyádban répát, mézet, salátát, almát hozni itt lakó barátaid számára. A program pontos leírását ide kattintva nézheted meg. 

 

 

4. Xantus János Állatkert

 


Győrben az ajándékbontogatásé lesz a főszerep az állatok karácsonyán: rengeteg egyéni ízlésre és méretre szabott csomaggal kedveskednek majd a lakóknak. A bontogató állatok közt lesz a kíváncsi csimpánzcsapat és az okos apellák is, a ragadozók közül pedig az örvös medvék, a jaguárok, az oroszlánok és a tigrisek kapnak meglepetést. Az ünnepi programra december 21-én, hétfőn kerül sor, 11 órától. Bővebb információért kattints ide.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Programkavalkád a Budakeszi Vadasparkban

Váratlan malacáldás a budapesti állatkertben

Megszületett a Nyíregyházi Állatpark legcukibb lakója

Cikkajánló