Ilyen peckesen csak a túzokok tudnak vonulni

Sajnos el kellett halasztani a Vadlovak – Hortobágyi mese című magyar természetfilm bemutatóját, de addig is közzétettek egy újabb érdekes részletet, méghozzá a túzokdürgésről.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
Vad Magyarország - Zoltán Török wildlife films
2021. április 7.

Sajnos el kellett halasztani a Vadlovak – Hortobágyi mese című magyar természetfilm bemutatóját, de addig is közzétettek egy újabb érdekes részletet, méghozzá a túzokdürgésről.

Mi már nagyon várjuk a filmet, amit eredetileg a Föld Napján, azaz április 22-én terveztek bemutatni. Most egyelőre nem tűztek ki új időpontot, a járvány alakulásától függően döntenek majd. Addig is nézzétek meg ezt a látványos részletet a túzokok felvonulásáról:

Ahogy a Vad Magyarország - Zoltán Török wildlife films Facebook-oldalon olvasható, nem volt egyszerű lefilmezni a jelenséget, a cél ugyanis az volt, hogy lencsevégre kapják a túzokkakasok „tömegbunyóját”.

Ilyenkor, április elején, a dürgés, azaz a túzoknász során van, hogy akár ötvenen is összeverődnek és egy látványos és szabályok nélküli verekedésben döntik el, hogy ki a főnök. Ekkora csapatok a túzokszakértők szerint csak Magyarországon szoktak előfordulni

– írja Török Zoltán, akit érdemes követni a Facebookon, ha szeretnél hírt kapni a bemutató időpontjáról, vagy kíváncsi vagy a trailerre, de egy videóklipet és más meglepetéseket is ígért a rendező.

A túzokküzdelmet végül sikerült lefilmezni, ennek a nyitánya szerepel a fenti videóban, de a lényeget persze majd a filmben láthatjuk. A három évig készült alkotásból két részlet már napvilágra került, az egyik egy bátor vadkacsát mutat be, a másik pedig a Hortobágyon időző darvakat. Maga a film a Przsevalszkij-lovakról szól, főszerepben Csepkével, egy csikóval, akinek életét születése pillanatától fogva kísérhetjük nyomon.

Cikkajánló