Indul a gólya road show

Szeretnéd látni, hogyan gyűrűzik a kisgólyákat? Júniusban az MME jóvoltából erre több helyszínen is lehetőséged lesz.

Szerző:
Greenfo
Fotó:
Shutterstock
2015. június 12.

Szeretnéd látni, hogyan gyűrűzik a kisgólyákat? Júniusban az MME jóvoltából erre több helyszínen is lehetőséged lesz.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) munkatársai júniusban szeretettel várják az érdeklődőket a gólyák lakossági látványgyűrűzésein. A fészkeket darus emelőkocsival közelítik meg, ezért a rendezvényre érkezők nem fogják eltéveszteni az MME stábot, melynek tagjai általában láthatósági mellényt is viselnek.

 

 

A fehér gólyákról itt olvashatsz bővebben.


Annak érdekében, hogy az érdeklődők minél közelebbről láthassák a gólyákat, néhány fészkeknél egy-egy fiókát le is hoznak a szakemberek. Ahol ez biztonságosan megtehető, hosszabb időre is megállnak, hogy a daru kosarában, több fordulóban minden vendég, gyerekek és felnőttek egyaránt, feljuthassanak a fészekhez. Így nem csak arra kínálkozik egyedülálló lehetőség, hogy az emberek belepillanthassanak egy gólyafészekbe, de fényképezni, videózni is lehet a fűcsomókkal kibélelt fészekben a fejüket elfordítva lelapuló, akkurátus sorban fekvő fiókákat. Amint végeztek, a darus kocsi az érdeklődők nem ritkán 10-15 személyautóból álló karavánjával felkerekedik, és áttelepül a következő fészekhez.


Az érdeklődők tehát betekintést kaphatnak a gólyagyűrűzés rejtelmeibe, és rövid előadást is hallhatnak a fehér gólya védelméről. A jelenlévők el is nevezhetik a fiókákat. A legjobb, legtalálóbb nevek az egyesület honlapjára is felkerülnek. A program ingyenes.

 

Most szombaton, 2015. június 13-án tartják a fehér gólyák nyilvános gyűrűzését Komárom- Esztergom megyében, a helyszínek listáját ide kattintva érheted el

 

A további helyszíneket és időpontokat itt találod.

 

Egy kis kedvcsináló:

 

 

Még több hír madárbarátoknak.

Cikkajánló