Indul Múzeumok Őszi Fesztiválja

Jövő! Menő! Múzeum! címmel szeptember 25-én indul és november 12-ig tart a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Másfél hónapon keresztül közel 130 múzeum részvételével több mint 700 féle program csalogat múzeumi látogatásra.

Fotó:
Szentendrei Skanzen
Forrás:
Skanzen Press
2023. szeptember 22.

Jövő! Menő! Múzeum! címmel szeptember 25-én indul és november 12-ig tart a Múzeumok Őszi Fesztiválja. Másfél hónapon keresztül közel 130 múzeum részvételével több mint 700 féle program csalogat múzeumi látogatásra.

Az országos rendezvénysorozat fókuszában idén a tudomány és a technológia áll, ezen belül is kiemelt figyelemmel a természettudományok és a múzeum kapcsolódási pontjaira, valamint a tudományos eredmények hiteles kommunikációjára.

Több mint 40 fővárosi és 80 vidéki helyszínen 18. alkalommal várja gazdag programkínálatával a látogatókat a Múzeumok Őszi Fesztiválja.

A Múzeumok Őszi Fesztiváljához csatlakozó intézmények 10 tematika mentén szervezték meg a programjaikat. Az idei év újdonsága a Csak természetesen témakör, amely elsősorban a természettudományokhoz, természetismerethez és a környezettudatossághoz kapcsolódó programokra fókuszál.

A fiatalokat minden évben megszólító 16+-os tematika ezúttal a Kerülj pályára! alcímet kapta, és arra irányul, hogy a múzeumok megmutassák, milyen eszközökkel tudják megszólítani a fiatalokat, támogatni a diákok készségfejlesztését, akár a pályaválasztásukhoz is segítséget nyújtva. Visszatér idén a korábbi évek sikeres témaköre, a Múzeumi kulisszatitkok, amelyen belül a muzeális intézmények látogatói szem elől rejtve lévő titkaiba is betekintést nyerhetünk.

A Fitt múzeumhoz kapcsolódó programok az egészségmegőrzésre és a testi, lelki jóllét múzeumi eszközökkel való megteremtésére irányulnak. Ennek keretében a múzeumok szerveznek például vitalizáló sétákat vagy kerékpározásokat a történelmi emlékhelyek, kulturális helyszínek, építészeti emlékek és természeti különlegességek felfedezésére, de várják a látogatókat jógára, illetve reggeli tornára is. A Múzeumi szünetelő az őszi szünet alatt kínál a gyermekek és a családok számára kikapcsolódási lehetőségeket.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja programkínálatáról és témaköreiről bővebben a www.oszifesztival.hu honlapon olvashattok.

Cikkajánló