Interjú Varga Liviusszal áprilisi számunkban

A legfrissebb Turista Magazinban 10 olyan túrát ajánlunk, amelyet a gyerekek is imádni fognak, Savanyó Jóska, a bakonyi betyár nyomába eredünk, és egy kevésbé ismert oldaláról mutatjuk be a Quimby ütőhangszeresét.

Szerző:
TM
Fotó:
zalakaros.hu
Gulyás Attila
Morvai Szilárd
Pálvölgyi Krisztina
2017. március 31.

A legfrissebb Turista Magazinban 10 olyan túrát ajánlunk, amelyet a gyerekek is imádni fognak, Savanyó Jóska, a bakonyi betyár nyomába eredünk, és egy kevésbé ismert oldaláról mutatjuk be a Quimby ütőhangszeresét.

Végre beköszöntött a valódi kirándulószezon, ennek örömére toplistás összeállításunkban most családi túrákat sorakoztatunk fel a Csodabogyós-barlangtól az Óbányai-völgyig. Ti írtátok rovatunkban egy felvidéki túrát mutatunk be: a turisták által alig ismert Csergő hegységen kalandozott olvasónk. Ezúttal Edelény új kilátóját csodáltuk meg, és a Szelcepusztai Turistaházban jártunk.

 

A zalakarosi Égerösvény tanösvényt is bemutatjuk


A várat gyakorlatilag majdnem teljesen elsöpörték az évszázadok, a panoráma viszont ma is gyönyörű - Hegyesden jártunk. Ki ne rajongana a Tihanyi-félszigetért? Aktuális számunkban a Lóczy-gejzírösvényt is bebarangoljuk. Elkalauzolunk az Alföld délkeleti szegletébe, a vízjárta puszták vidékére, azaz a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság területére is.

 

Kilátás a Hegyesdi vár megmaradt romjairól


A térkép ezúttal Savanyó Jóskáról, a bakonyi betyárról mesél, akinek az életéből akár egy hollywoodi gengszterfilmet is készíthetnének. A Zöldhullám rovatban azokat a ragadozó madarakat vesszük górcső alá, amelyekkel a leggyakrabban találkozhatunk kirándulásaink során.

 

A rétisas is bemutatkozik Zöldhullám rovatunkban

 

Míg előző számunkban a vásárlástól való elállásról szolgáltunk praktikus információkkal, most a szavatossággal folytatjuk fogyasztóvédelmi gyorstalpalónkat. Rendhagyó Körképpel jelentkezünk: összeállításunkban kávékészítéshez szükséges eszközöket mutatunk be, amelyek működéséhez nincs szükség áramra, és akár egy túrára is bátran magunkkal vihetjük őket.

 

Áprilisi számunk interjúalanya Varga Livius 


Varga Liviust a többi Quimby-tag csak „magyar Attenborough-ként” emlegeti, a zenész nemcsak a színpadon van otthon, hanem a természetben is. Ha szeretnéd őt megismerni erről az oldaláról, ne hagyd ki a vele készült interjúnkat.

 

Cikkajánló