Ismét kattogtak a kerekek Mahóca felé

Ismét különvonatozásra várta az ÉSZAKERDŐ Zrt. az érdeklődőket a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Mahócai szárnyvonalára, július harmadik szombatján.

Szerző:
Északerdő Zrt. / Szatmári Zoltán
Fotó:
Jakóts Ádám
2015. július 22.

Ismét különvonatozásra várta az ÉSZAKERDŐ Zrt. az érdeklődőket a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Mahócai szárnyvonalára, július harmadik szombatján.

A nap folyamán két járatpár közlekedett a menetrend szerinti forgalom által nem érintett vonalszakaszon. A délelőtti vonatra jegyet váltó utasok jellemzően egész napos erdei kikapcsolódásra érkeztek: bükki túrázásra, andókúti piknikezésre, a tanösvény egyéni bejárására, vagy egy kellemes időtöltésre a Varbói-tó partján és az ott elterülő Kalandparkban.

A délutáni vonatpár utasai számára különleges programnak ígérkezett az Andókút és Közép-Garadna közé meghirdetett éjszakai túra és csillagles. A hirtelen jött felhőszakadás ezt a programot azonban sajnos meghiúsította, így a résztvevők inkább a korábbi hazatérés mellett döntöttek. A különjáratok jó kihasználással közlekedtek, a délelőtti és a délutni vonatra is  kb. száznegyvenen - százötvenen váltottak menetjegyet - említette kérésünkre az üzemeltető.

 

 

Azt is megtudtuk, hogy az egyik legnépszerűbb állomás az andókúti, hisz ideális helyszín a felhőtlen kikapcsolódásra, ott ugyanis  gyönyörködhetünk az Andókút-forrás csörgedező vizében és a bájos Béka-tó nyugalmas tükrében, és most újult meg nemrég az esőbeálló is. Tűzgyújtási tilalom esetén nem, de egyébként használhatjuk az idilli környezetben álló szalonnasütő- és bográcsozó helyet.


A LÁEV szárnyvonalán a következő nagyszabású program augusztus 22-én, szombaton lesz. A Muzsikál az Erdő Alapítvánnyal közös rendezvény keretében Andókútra várják a vendégeket.

 

Kapcsolódó anyagok:

 

Kisvonattal a mahócai csillaglesre
Parádés évet zárt a Lillafüredi ÁEV
Újra „Muzsikál az erdő” Bátonyterenyén
 

Cikkajánló