Itassa a madarakat a kánikulában!

A nagy hőségben a víz az életben maradás fontos eleme. Tanácsainkkal olyan madáritatót készíthet, amely gyorsan népszerű lesz a madarak körében.

Szerző:
Gyurina Zsolt
Fotó:
Shutterstock.com
2013. július 11.

A nagy hőségben a víz az életben maradás fontos eleme. Tanácsainkkal olyan madáritatót készíthet, amely gyorsan népszerű lesz a madarak körében.

Volt már nagyon meleg ezen a nyáron, és várhatóan lesz még jó néhány olyan hét, amikor rekordok közelébe kúszhat fel a hőmérő higanyszála. A harminc-negyven fokos hőségben nem csak az emberek, hanem a madarak is szenvednek. Nagy segítség számukra, ha ivóvízhez juthatnak. Néhány tanács a madáritató elkészítéséhez.

 

- A madáritatónál fontos, hogy lassan mélyüljön, a tál közepére pedig érdemes egy lapos követ elhelyezni, amelyek a madarak leszállhatnak, álldogálhatnak.


- Minél jobban beleolvad a természetbe itatónk, annál jobban fogják kedvelni a madarak. Mérettől függően segíthet ebben, ha növényeket telepít bele, vagy például sóderágy veszi körül.


- Fontos, hogy a macskák ne érhessék el. Tegye magasra, vagy vegye körbe szúrós ágakkal. Az is jó, ha a közelben vannak cserjék, fiatal fák, amelyeket a madarak veszély esetén búvóhelyül használhatnak.


- Mivel a hőségben az itatót a madarak fürdésre is használják, így hűsítve testüket, fontos, hogy a vizet gyakran cserélje a tálban. A legjobb, ha esővizet használ.


- Miután az itatóhoz szoktatta a madarakat, folyamatosan gondoskodjon a víz pótlásáról, ne csapja be őket!

Cikkajánló