Itt a Madarak Éve, Tegyél a begyér'!

Ha csatlakozol az MME Madarak Éve-programjához, hónapról hónapra ismerhetsz meg apró, egyszerűen kivitelezhető fortélyokat, hogy segíthesd a minket körülvevő madarakat.

Szerző:
MME
Fotó:
George Grall
Raymond Marino
2018. február 8.

Ha csatlakozol az MME Madarak Éve-programjához, hónapról hónapra ismerhetsz meg apró, egyszerűen kivitelezhető fortélyokat, hogy segíthesd a minket körülvevő madarakat.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) „Tegyél a begyér’!” szlogennel csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez, amelyet a National Geographic, az Audubon Society, a Cornell Lab of Ornithology és a BirdLife International indított. 2018 a Madarak Éve, idén 100 éves az az amerikai egyezmény, ami a kontinens vonuló madarait védi.

 


Szoktad látni a rozsdafarkút ücsörögni a kedvenc ágán? Már annyira megszokottá vált, hogy észre sem veszed reggel álmosan, a teádat szorongatva? Pedig ennek a kis tollcsomónak a kerted vagy a közeli park jelenti a helyi természetvédelmi területet, amiben te vagy a természetvédelmi őr. Talán pont a te kerted az, amely a Vonuló Madarak Nagy Kirakósában az utolsó hiányzó darab. És mint minden kirakóban, csak akkor látjuk a teljes képet, ha már az utolsó darab is a helyére került - írja az MME.

 


Ha te is szeretnél csatlakozni a madárünnephez, első lépésben nincs más dolgod, mint feliratkozni az MME hírlevelére, a szervezet pedig havonta küld majd egy-egy tippet, amivel bevezet a madárbarát teendők rejtelmeibe. Emellett rendszeresen olvashatsz egy olyan madárról, ami az emberi tevékenység miatt már kihalt.


A nemzetközi kezdeményezésről ide kattintva olvashatsz többet.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Ennek a kismadárnak most Indiában kellene lennie

Vakmerő madarak - nyernek rajta vagy belehalnak

Így néz ki most Magyarország bagolyfővárosa

Elkészült a Kárpát-medence első "sastérképe"

Brutális állatmérgezés Szerbiában

Cikkajánló