Kapcsold le a világítást március 29-én!

Közeleg a Föld órája! Energiatakarékosságra és életmódváltásra buzdít a WWF.

Szerző:
forrás: MTI
Fotó:
Szmar
Gulyás Attila
Reilly Butler
2014. március 13.

Közeleg a Föld órája! Energiatakarékosságra és életmódváltásra buzdít a WWF.

Idén március 29-én rendezi meg az energiatakarékosságra és az életmód újragondolására buzdító, Föld órája elnevezésű globális környezetvédelmi kampányt a Természetvédelmi Világalap (WWF).

 

A környezetvédők szerint a jelenlegi fogyasztói magatartással 2050-re már két bolygó sem lesz elég az emberiség szükségleteinek kielégítéséhez, ezért idén is megszervezik a világ legnagyobb civil önkéntes akciójának számító Föld órája kampányt, amelyhez bárki csatlakozhat, ha március 29-én 20.30-tól egy órára
lekapcsolja otthona világítását - olvasható a WWF közleményében.

 

 

Az emberiség igényei jócskán meghaladják a Föld eltartóképességét, ugyanis csaknem 40 éve több erőforrást használnak fel az emberek, mint amennyit a bolygó biztosítani tud. A magyar lakosság fogyasztása például 30 százalékkal haladja meg az ország biokapacitását, így a tudatos fogyasztói magatartás kialakítása elengedhetetlen a szakemberek szerint.

 

A globális akciót idén Szingapúrban A csodálatos Pókember 2. film főszereplői indítják el: Andrew Garfield, Emma Stone és Jamie Foxx a Pókemberrel együtt kapcsolják le az ország fényeit.

 

 

Mint azt korábban Sourav Roy, a WWF szóvivője elmondta, az idei megmozdulás nagykövetévé azért a Pókembert nevezték ki, mert bíznak benne, hogy a népszerű képregényfigura inspirálóan hathat az emberekre, hogy csatlakozzanak az akcióhoz.

 

A Föld órája 2007-ben indult Sydneyből. 2012-ben már 152 ország több mint hétezer települése vett részt az akcióban, amelynek keretében helyi idő szerint 20.30-tól 21.30-ig lekapcsolják a fényeket. Tavaly olyan országok is csatlakoztak a kezdeményezéshez, mint Tunézia, Suriname, a Palesztin Területek és Ruanda.

Cikkajánló