Kerékpárúton Egertől a Bükkig

Március 26-án elindult Eger önkormányzatának kerékpárút-építési programja, melynek eredményeképp nemsoká a várostól a Bükkig is elkerékpározhatunk majd.

Szerző:
turizmusonline.hu
Fotó:
Shutterstock
2015. április 8.

Március 26-án elindult Eger önkormányzatának kerékpárút-építési programja, melynek eredményeképp nemsoká a várostól a Bükkig is elkerékpározhatunk majd.

A beruházás elkészültével Eger belterületén több mint 10 km-es (e célra épített, illetve felfestett) városi kerékpárút-hálózaton tekerhettek majd, s a megyeszékhelyet közvetlen bringaút köti össze Felsőtárkánnyal, s így a Bükkel.


A kivitelezés elsőként az Árva-köztől indul északi irányba, majd hamarosan Felnémeten is megkezdik a munkát, s a két építkezés párhuzamosan halad majd. A kerékpárút-hálózat megépítésének határideje 2015 novembere, és 500 millió forint uniós támogatással valósul meg. Mindez egy újabb idegenforgalmi területen teheti vonzóvá Egert.

 

Autósok, figyelem: nem lehet parkolni az Árva-közben
Minderről a parkolókat üzemeltető EVAT Zrt. több formában tájékoztatást nyújt a közlekedőknek. A kivitelezők kérik az autósokat, hogy a Széchenyi utca - Árva-köz - Zalár utca közötti részen fokozottan figyelmesen és ne rutinból hajtsanak. Minden gépjárművezetőt buzdítanak a Katona téri parkolóház használatára, amely fedett, őrzött és a most megszűnő kültéri várakozóhelyeknél olcsóbb parkolási lehetőséget biztosít Eger belvárosában. Emellett a Markhot és Knézich utcákban, illetve a Tűzoltó téren kialakított közterületi várakozóhelyeken lehet a közelben parkolni.
 

 

Cikkajánló