Két meglepő, de szép történet

Szerkesztőségünk élete sem egyhangú, szinte folyamatosan találkozunk meglepő, mulatságos, kedves, vagy éppen meghökkentő történetekkel. Ezekből a két legújabbat osztjuk most meg veletek.

Szerző:
DBS
Fotó:
Gulyás Attila
2014. január 21.

Szerkesztőségünk élete sem egyhangú, szinte folyamatosan találkozunk meglepő, mulatságos, kedves, vagy éppen meghökkentő történetekkel. Ezekből a két legújabbat osztjuk most meg veletek.

A NAGY KARÁCSONYI MEGLEPŐDÉS
Karácsonyi előfizetői akciónk nagyon sikeres volt. Mi magunk is örültünk, hogy ismét nőtt előfizetőink, olvasóink száma. Az elmúlt napokban azonban érdekes levelet kaptunk egy kedves olvasónktól, aki karácsonyi ajándékként Turista Magazin előfizetést ajándékozott párjának. Az igazi meglepetés akkor érte, amikor kibontotta a saját ajándékát és bizony ugyanazt az ajándékot fedezte fel ő is a csomagban. Így az ő házukba havonta bizony két magazint hozott volna a postás.

 

 

Természetesen engedtünk olvasónk azon - teljesen elfogadható - kérésének, hogy két évig kaphassák egy példányban a magazint. A „szerencsétlen” ajándékozás így mégiscsak jól végződött.

 

 

 

 

 

AMERIKÁBÓL JÖTTEM...

Az MTSZ központban nagy meglepetést okozott egy ifjú, amerikai hölgy, aki néhány nappal ezelőtt beállított hozzánk, hogy kétúra igazolófüzetre lenne szüksége. Angolul jól beszélő munkatársaink rögtön körülvették és segítőkészen tájékoztatták a tengerentúlról érkezett természetjárót, hogy hogyan vágjon neki hazánk, külföldön is ismert túraútvonalának.

 

A Kéken azóta már bőszen gyalogló amerikai hölgyről megtudtuk, hogy Seattle városában él, Alaszkában nőtt fel és cseppet sincs megijedve az enyhe magyar téltől, vagy attól, hogy nőként, egyedül induljon útnak egy idegen kontinens eddig felfedezetlen országában. Ebben az időszakban, két hét szabadságát szánja a Kékre az amerikai hölgy és ha tanácsunkat megfogadta, akkor Budapestről nyugatra indult el.

 

 

A magányos felfedező feltett szándéka, hogy a teljes OKT útvonalat teljesíti. Két hét erre persze nem elegendő, főleg ha az útvonal mentén található értékekre, látnivalókra is kíváncsi a túrázó, de a turista megígérte, hogy mindenképpen visszatér majd, hogy befejezze az 1118 km hosszú túra további szakaszait.

 

Reméljük hamarosan viszontlátjuk és szép élményekkel gazdagodva megszerzi a kéktúra jelvényt!

 

ORSZÁGOS KÉKTÚRA

Cikkajánló