Kétezer maskarás vár a mohácsi busójáráson

Több mint száznegyven programmal készülnek február 16-tól 21-ig a látogatóknak. Íme, egy kis ízelítő a programból.

Szerző:
Turista Magazin
Fotó:
Adobe Stock
Forrás:
bama.hu
2023. január 19.

Több mint száznegyven programmal készülnek február 16-tól 21-ig a látogatóknak. Íme, egy kis ízelítő a programból.

Elkészült a hatnapos rendezvény részletes programja, melyek nagy része ingyenes. Az eseményre évről évre egyre többen érkeznek, ezért egy-egy időpontban több helyszínen is lesz látnivaló. A rendezvényen négyszáz népművész, iparművész, kézműves és vendéglős portékái között lehet válogatni.

Már csütörtökön, kisfarsangkor (február 16-án) is lesz program: aznap a gyerekeké a főszerep, ők vonulnak fel, illetve tánc- és busóbemutatóra sor kerül. Péntek délután busócsoportok és zenekarok kerülnek porondra, szombaton pedig megnyílik a belvárosban a népművészeti- és kézműves vásár. A Busóudvarban látványfőzés lesz, és ekkor sem maradnak el a táncos-zenés programok.

Farsangvasárnap a busójárás fő napja, lesz táncház, dudások, busók, a busócsoportok nagy felvonulása pedig délután kettőkor indul. Busóavatás után estig tartó mulatság vár a belvárosban, a máglyát öt órakor gyújtják meg.

Hétfőn lesz a busók hagyományos házról-házra járása a Kóló téren és a környező utcákban. Kedd a zárónap: délután fél háromkor a Kóló térről indul a busócsoportok felvonulása. Aznap ismét meggyújtják a máglyát és elégetik a telet jelképező koporsót.

A teljes programot ide kattintva találod.

Cikkajánló