Ki legyen a Fjällräven Polar 2017 magyar résztvevője?

Egy nem mindennapi kaland: 300 kilométer kutyaszánon az északi sarkkörön. Most te is szavazhatsz, ki legyen az a szerencsés magyar, akinek életre szóló élményben lehet része a 2017-es Fjällräven Polar expedíción.

Szerző:
TM
2016. november 22.

Egy nem mindennapi kaland: 300 kilométer kutyaszánon az északi sarkkörön. Most te is szavazhatsz, ki legyen az a szerencsés magyar, akinek életre szóló élményben lehet része a 2017-es Fjällräven Polar expedíción.

A következő évi Fjällräven Polarra december 15-ig lehet jelentkezni, és ugyaneddig tudsz szavazni is. A részvétel feltétele a betöltött 18. életév; a jó fizikai kondíción, a nyitottságon és a rugalmasságon kívül különösebb megkötés nincs. Jelentkezni képekkel, videóval, illetve egy rövid bemutatkozó szöveggel lehet. Minden országból és csoportból (lásd „egyéb országok”) két embert választanak ki, az egyiket a legtöbb netes szavazat alapján, a másikat a Fjällräven-zsűri nevezi meg. Idén a következő országok vannak versenyben: Benelux államok (Belgium, Hollandia és Luxemburg), Magyarország, Dánia, Finnország, Németország, Norvégia, Dél-Korea, Svédország, Egyesült Királyság és USA, az „egyéb országok” kategóriájában pedig a világ minden tájáról akadnak jelentkezők.

 


A 2017-es expedíció április 3. és 7. között lesz, a megszokott mintegy 300 kilométeres távon a norvégiai Signaldalentől, több mint 200 alaszkai és szibériai huskyval. Az oda-vissza utazás teljes költségét és az összes szükséges felszerelést a Fjällräven biztosítja.

 

 

Itt szavazhatsz a számodra szimpatikus jelöltre. A második legördülő menüben választhatod ki Magyarországot. 

 

Az ötlettől a megvalósulásig
A Fjällräven Polar gondolatát Kenth Fjellborg kutyaszán-specialista és Ake Nordin Fjällräven-alapító 1990-es beszélgetése szülte. A svéd Fjellborg korábban már részt vett a világ legkeményebb kutyaszánversenyén, az alaszkai Iditarodon, tapasztalatban tehát nem volt hiány. Ake Sédországban, ráadásul egy hétköznapi emberek részvételén alapuló kalandon gondolkozott. Az ötletből hét évvel később lett valóság - az első Fjällräven Polart 1997-ben rendezték meg, sikere pedig azóta töretlen, minden évben emberek ezrei szeretnének kiválasztottak lenni.
 
 

 

Cikkajánló