Kiállítás a magyar cserkészet évszázados történetéről

Kisközösség, nagy élmény! - A magyar cserkészet 100 éve c. időszaki kiállítás 2014. május 24-től szeptember 15-ig látogatható a Magyarság Házában.

Szerző:
MCSSZ
Fotó:
MCSSZ
shutterstock.com
2014. május 24.

Kisközösség, nagy élmény! - A magyar cserkészet 100 éve c. időszaki kiállítás 2014. május 24-től szeptember 15-ig látogatható a Magyarság Házában.

Gyere és fedezd fel a legnagyobb ifjúsági szervezet, a magyar cserkészet történetét!


Látogass el május 24. és szeptember 15. között a Budai Várba, ahol egy modern, interaktív kiállításon kerülhetsz közelebb ehhez a fiatalos mozgalomhoz! Ifjúság, közösség, tevékenység, 100 év - ezen a négy irányon indul útjára a tárlat, mely négy tematikus egységben dolgozza fel és teszi láthatóvá, érzékelhetővé a cserkészetet.

 

 

cserkész dzsembori, 1933


A tárlat első részében a mozgalom 100 éves múltját cserkész relikviák, fényképek, versek és filmek élesztik fel. Itt található a kiállítás emblematikus darabja, a 20. század első felébben használt Morze-kés is. Emellett cserkészkönyvek, híres cserkészigazolványok és farkaskölyök jelvények is helyet kaptak a ritkaságok között. A kiállításon Sinkovits Imre tolmácsolásában hallható a magyarországi cserkészet egyik alapítója, Sík Sándor által 1926-ban írt Megyeri Hitvallás című vers is, és az érdeklődők a mozgalom atyjának, Bi-Pi-nek utolsó üzenetét is megismerhetik.

 


Éld át a játék örömét, ahogy eddig még nem tapasztaltad! A második „állomáson” bevonunk cserkész játékainkba, hogy megtudd, mitől ilyen vidám és mosolygós minden cserkész. A harmadik szakaszban kiállított tárgyak, cserkészruhák, tábori pólók kavalkádja ad ízelítőt a cserkészélet sokszínűségéről, a cserkésztáborokról, ahol a múlt és jelen cserkésztábora egyszerre jelenik meg érdekességként. A tárlat során digitális képkereteken és egy terepasztalon is megismerheted napjaink tábori életét. A kiállítás negyedik, záró részében mozi és olvasósarok vár titeket, itt a cserkésztáborokban készült kisfilmek mellett a cserkészkiadványokat is elolvashatjátok és üzenhettek nekünk a kiállításon szerzett élményeitekről.


Helyszín: Magyarság Háza, Budapest I. ker., Szentháromság tér 6.

Kapcsolódó cikkeink:

Sikeres volt az országos cserkésznap a Városligetben

Cikkajánló