Látványos erdei kiruccanások őszi napokra – Hétvégi programajánló

Összegyűjtöttünk pár remek szabadtéri programot hétvégére, amit kár lenne kihagyni, ha kimozdulnál a természetbe.

2019. november 26.

Összegyűjtöttünk pár remek szabadtéri programot hétvégére, amit kár lenne kihagyni, ha kimozdulnál a természetbe.

Tanúhegyektúrától izgalmas Hévízi-patak evezésen át a vadludak látványos vonulásáig számos klassz program közül válogathatunk ezen a hétvégén.

1. Tanúhegyek nyomában

A túra a tanúhegyek szépségét és különleges geológiai értékeit igyekszik bemutatni. A kalandvágyóbbak akár 6 hegy érintésével is teljesíthetik. A 40 kilométeres résztáv útvonala elvezet a badacsonyi Kisfaludy-kilátóhoz, a szigligeti várhoz, a Szent György-hegyre, a csobánci várromhoz, a Tóti-hegyre és a Gulácsra. De ha ez sok lenne, választhatunk 20 és 10 km-es távok közül is.

Mikor?

2019. november 30. 7.00 – 20.00

Hol?

Balaton-felvidék, Badacsonytomaj, Szent György-hegy

Bővebb információ ide kattintva.


2. Vadludak ünnepe

Hétvégén ismét megrendezik a Tatai Vadlúd Sokadalmat, ahol a madarak mellett előadásokkal, madármegfigyelő versennyel, solymászbemutatóval és számos érdekes kísérőprogrammal várják az érdeklődőket. Aki nem tud jelen lenni, de szeretné nyomon követni az eseményeket, az a vadludsokadalom.hu oldalon élőben is nyomon követheti. Az idei díszvendég Filmdzsungel Stúdió. A rendezvény és annak valamennyi programja ingyenes.

Mikor?

2019. november 30.

Hol?

Tatai Öreg-tó

Bővebb információ a programokról ide kattintva.


3. Kenutúra a Hévízi-patakon

Egy csípős, hideg napon felejthetetlen élmény a „padlófűtéses” kenu előnyeit élvezni a Hévízi-lefolyón. A télen is 20 °C-os víz felett a páratakaró mögül különféle tündérrózsák és vízimadarak (tőkés réce, kis vöcsök, kárókatonák, szürke gém, nagy kócsag) tűnnek elő. A résztvevők 3-4 fős kenukban eveznek Fenékpusztáig, ahonnan a visszaút autóval történik. Táv: kb. 10 km.

Mikor?

2019. november 30.

Hol?

Hévíz, Hévízi-patak

Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.


4. Geotúra a Koloska-völgyben

Szakvezetéses túrán ismerhetik meg az érdeklődők a festői szépségű Koloska-völgyet, a különleges Koloska-sziklákat, de a 315 méter magas Tamás-hegy tetején álló Jókai-kilátóból is érdemes lesz körültekinteni. A túra végén pedig még egy ingyenes geológiai foglalkozáson is részt vehetnek azok, akik belépőjegyet váltanak a Lóczy-barlangba. Táv: 8 km. A túra időtartama: kb. 4 óra.

Mikor?

2019. november 30. 10.00 – 14.00

Hol?

Koloska-völgy, Lóczy-barlang; találkozóhely: Balatonfüred, Arácsi vasúti megálló

Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.


5. Rénszarvas Expressz a Börzsönyben

A Királyréti Erdei Vasúton ezen a hétvégén együtt utazhatunk a Mikulással és vagány krampuszaival, a gyerekeket a nagy szakállú sok kis aprósággal ajándékozza meg. A vonatok zárt, fűtött kocsikkal közlekednek és a hagyományos díjszabás érvényes. A járatok közlekedése Kismarosról: 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00; Királyrétről: 8.38, 10.38, 12.38, 14.38, 16.38

Mikor?

2019. november 30 – december 1.

Hol?

Börzsöny, Királyréti Erdei Vasút

Bővebb információ ide kattintva.


Cikkajánló