Légy Te is részese a Nagy Sportágválasztónak!

Május 23-24-én közel 100 kipróbálható sportág egy helyszínen, edzőkkel, élsportolókkal, szakmai tanácsadással. Ezt na hagyd ki!

Szerző:
TM.hu
Fotó:
Kleinerrocky
shutterstock.com
Manmelman
2014. május 22.

Május 23-24-én közel 100 kipróbálható sportág egy helyszínen, edzőkkel, élsportolókkal, szakmai tanácsadással. Ezt na hagyd ki!

Május 23-24-én (péntek, szombat) a Budapesti Nagy Sportágválasztón ismét 100 sportágat ismerhetnek meg interaktív módon a gyerekek, de akár a tinik, a tinédzserek, a felnőttek és nyugdíjasok is, hiszen a rendezvény korhatár nélkül mindenki számára kínálja a mozgás gazdag életmódba való bekapcsolódást, s a széles sportági paletta díjmentes kipróbálásának lehetőségét. A megjelenő sportágak között egyaránt ott vannak az olimpiai és nem olimpiai, a verseny vagy szabadidős sportágak, az egyénileg vagy csapatban gyakorolhatók, a vízi, szárazföldi, téli és nyári, outdoor vagy teremben űzhető sportok szinte mindegyike.
Pénteken az előre bejelentkezett oktatási csoportokat várják a szervezők (az óvodásoktól az általános iskolásokon át a középiskolásokig). A rendezvény kitűnő osztálykirándulás lehet, hiszen a megjelenő temérdek sportolási lehetőség megismerése, kipróbálása igazán hasznos, értékes és garantáltan élményt nyújtó egész napos program, ráadásul itt még belépődíjat sem kell fizetni! Pénteken 14 órától és szombaton egész nap - 9 és 17 óra között - az egyéni látogatók, családok vehetik birtokba a kőbányai Merkapt Sportközpontot (X., Maglódi út 12/a).

 


 
A felállított nagyszínpadon folyamatosan érdekes és látványos sportbemutatókat láthatnak az érdeklődők és a produkciók között a megjelenő neves sportszemélyiségekkel, olimpiai,  világ- és Európa-bajnokainkkal készített riportoknak is szem- és fültanúik lehetnek. Többek között a rendezvény vendége lesz: Dunai Antal, Bárdosi Sándor, Bedák Zsolt, Erdei Zsolt, Fábián László, Fodor Rajmund, Hadfi Dániel, Kapros Anikó, Kelemen Balázs, Kovács Katalin, Mészöly Kálmán, Pulai Imre, Szávay Ági , Péni István, Rippel Ferenc, Rippel Viktor, Sike András, Sipos Jenő.

Pénteken 10.30 órakor kerül sor a rendezvény megnyitójára Dr. Simicskó István, államtitkár, Dr. György István főpolgármester-helyettes, Kovács Róbert, Kőbánya polgármestere részvételével. Az ünnepélyes megnyitót követően 11 órától az MLSZ sportági helyszínén, mini villám-foci kupára kerül sor a zenészek, az olimpikonok, élsportolók, az MLSZ SE és a Nagy Sportágválasztó csapatai között.

 Az olimpikonok, élsportolók csapatának tagjai: Balogh Gábor, Kálnoki Kis Attila, Virág Lajos, Hesz Máté,    Csoknyai Levente, Martinek János, Szuper Levente. A zenészek csapatában is nagyformátumú egyéniségek jelennek meg, mint például Rakonczai Imre, Rakonczai Viktor, Várkonyi Attila (DJ Dominique) és Puskás Peti.
Pénteken délután pontgyűjtő füzettel várják az egyéni látogatókat a szervezők, mely játék szombaton is folyamatosan élni fog értékes garantált nyereményekért és ajándékcsomagokért. A látogatóknak ahhoz, hogy részt vegyenek a játékban a bejáratnál elektronikus-regisztrációs pultoknál kell bejelentkezniük. A sorban állás elkerülhető, hiszen látogatók előre bejelentkezhetnek a következő linken: http://sportagvalaszto.hu/index.php?m=21045

A májusi Budapesti Nagy Sportágválasztó újdonsága: Kuba, Nigéria, Oroszország, Ukrajna, Mongólia és az andokbeli népek sportjátékai a Nemzetek Fája alatt, a VILÁGPARKBAN! A rendezvényen idén első alkalommal jelennek meg Budapesten élő bevándorlók sportjai, lehetőséget teremtve arra, hogy a látogatók megismerkedhessenek új, eddig még ismeretlen izgalmas sportokkal és kultúrákkal. Az érdeklődők választ kaphatnak arra, hogy hogyan játszzák az andoki röplabdát és forgólabdát, milyen a kubai lingo, miben más az afrikai foci, mik a mongol és ukrán birkózás szabályai, mikből állnak a kozák játékok, mi is az a birka bokacsont pöckölés és mi az a gorodki!  (A Világparkot az Európai Unió Európai Integrációs Alapja támogatja)

 

 

Gorodki pálya


A szervezők a sporton túl, idén májusban is szeretnék hangsúlyozni a zenei, hangszeres nevelés fontosságát is, így a látogatók május 23-24-én a Nagy Sportágválasztó helyszínén a IV. Budapesti Nagy Hangszerválasztó részesei is lehetnek. A kulturális eseményen a Hangszeresek Országos Szövetségével és a Nemzeti Filharmonikusokkal együttműködve tematikus sátrakban ismerkedhetnek meg a hangszerekkel, és természetesen a Nagy Sportágválasztó elvei szerint, mindegyiket ki is próbálhatják, zenei szakemberek instruálása mellett.
 

 

A Nagy Sportágválasztó rendezvény díjmentesen és korhatár nélkül látogatható!
 

Időpont: 9 és 17 óra között. Pénteken elsősorban az előre bejelentkezett óvodákat, iskolákat várják a rendezők, de 14 órától és szombaton egész nap sok szeretettel várják a családokat, a nagyközönséget is! Helyszín:  MERKAPT SPORTKÖZPONT - Budapest, X., Maglódi út 12/A
 

Cikkajánló