Lesták Erzsébet elindult a Shisha Pangma meghódítására

A cél a föld 14. legmagasabb csúcsának elérése, ahol még nem járt magyar hegymászó.

Szerző:
TM.hu
DBS
Kunos Gábor
Fotó:
UveDedering
Trekking Tours
Kunos Gábor
2013. augusztus 30.

A cél a föld 14. legmagasabb csúcsának elérése, ahol még nem járt magyar hegymászó.

Egy magyar hölgy utazását kísérhetitek figyelemmel a következő hetekben a Turista Magazin Online-on, aki oxigén használata nélkül, egy nemzetközi Shisha Pangma-expedíció tagjaként a tervek szerint szeptember végén éri el a Nepál és Tibet határán található 8027 méter magas főcsúcsot.

 

 

A hegy legmagasabb pontján még nem járt magyar hegymászó, bár 1987-ben a harmadik magyar Himalája-expedíció már sikerrel elérte a 19 méterrel alacsonyabb központi csúcsot a Shisha Pangmán, de a nehezebben megközelíthető főcsúcsra még nem jutott hazánk fia. A szebbik nem képviselői közül pedig Erzsébet lesz az első magyar ezen a hegyen.

 

 

A szilasligeti hölgy 1996-ban egy Etna-vulkántúrán szeretett bele a hegymászás világába és sikerrel támadott egyre magasabb csúcsokat. A Toubkal /4167m/, a Damavand /5671m/, az Elbrusz /5642m/ és az Aconcaqua /6962m/ meghódítása után több 7000-est is megmászott. Legmagasabbra a Himalájában a 8201 méteres Cho Oyun 7850 méterig jutott.

 

Erzsébettől a Liszt Ferenc repülőtéren búcsúztunk, abban a reményben, hogy októberben viszont látjuk őt, mint az első magyart, aki meghódította a Shisha Pangma főcsúcsát.

Cikkajánló