Lezajlott az MTSZ 2015. évi rendes választmányi ülése

A Magyar Természetjáró Szövetség május 16-án megtartotta évi rendes választmányi ülését az OKISZ Inkubátorházban.

Szerző:
MTSZ
Fotó:
MTSZ
2015. május 18.

A Magyar Természetjáró Szövetség május 16-án megtartotta évi rendes választmányi ülését az OKISZ Inkubátorházban.

Az eseményen sor került többek között a szövetség múlt évi tevékenységének ismertetésére, a 2014-es év egyszerűsített beszámolójának, közhasznúsági mellékletének és a 2015. évi költségvetési tervének elfogadására. Az ülés kezdetén egy perc néma csenddel adóztak az egybegyűltek dr. Dénes György jogász, történész, geográfus, barlangkutató emlékének, aki múlt hónap végén, életének 92. évében hunyt el. A jegyzőkönyvvezető és a jegyzőkönyv-hitelesítő megválasztását követően dr. Gyökeres Zoltán, az ülés levezető elnöke ismertette a napirendi pontokat, melyeket a küldöttek egyhangúlag megszavaztak.


Ezután a szövetség elnökségének és az országos központjának elmúlt évi tevékenységéről esett szó. Győri Tamás József igazgató összefoglalójában kitért az MTSZ logójának megújítására. Elmondta, hogy a választás azért éppen a pilisi lenre esett, mert a szövetség arra törekedett, hogy mindenki magáénak érezhesse a jelképet. Kitért arra is, hogy a szervezet feladatának tekinti a fiatalok megszólítását, és ezen a téren már most jó eredményeket ért el. A bevételek alakulása alapján elmondható, hogy örvendetes módon növekszik az érdeklődés mind a szövetség, mind a természetjárás iránt. Ezután sor került a létszámok és bérek, a személyi állomány, az eszközállomány-változások, a regisztrált taglétszám és a tagságnak juttatott támogatások ismertetésére, valamint Győri Tamás József megemlítette a Turista Magazin online egyre növekvő népszerűségét is. A szövetség életében egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az internetes felületek. Elindult az mtsz.org gyűjtőoldal, amely összefogja a szervezet égisze alá tartozó weboldalakat. Az igazgatói beszámolót egy tartózkodás mellett a küldöttek elfogadták.

 

 

Az igazgatói beszámolót egy tartózkodás mellett a küldöttek elfogadták.


Ezután a 2014-es év egyszerűsített beszámolójának és közhasznúsági mellékletének ismertetése került napirendre, melyről a szövetség gazdasági igazgatója adott részletes felvilágosítást a jelenlévőknek, akik elfogadták a beszámolót. A választmányi ülés másik fő témája az MTSZ 2015-ös költségvetési tervének ismertetése volt. Győri Tamás József igazgató tájékoztatta a jelenlévőket a folyó évben várható támogatásokról és bevételekről, szó esett a szoftver- valamint az eszközbeszerzésekről, a szakmai tevékenységekről, a jelzésfestésről, illetve a nagysikerű Kékvándor c. könyv újra kiadásának tervéről is. Fontos esemény a szövetség életében, hogy a természetjárást a jövőben iskolai keretek között oktathatják a gyerekeknek. A költségvetést 14 tartózkodással elfogadta a választmány.


A résztvevőknek az ülés utolsó részében lehetőségük volt felszólalni egyéni meglátásaikkal és kérdéseikkel. A megbeszélés során az MTSZ rendezvényeiről, a támogatásokról, a kulcsosházak felújításáról és a kártyarendszerről cseréltek eszmét a jelenlévők.

Cikkajánló