Magyar barlangok, amelyek csodákat rejtenek

Szuper kedvezményekkel és programokkal várják márciusban a kirándulókat a barlangokban.

Szerző:
TM
Fotó:
Gulyás Attila
2020. február 25.

Szuper kedvezményekkel és programokkal várják márciusban a kirándulókat a barlangokban.

Gyönyörű barlangokat találsz az országban, ha kalandot és különleges programokat keresel. Márciusban idén is megrendezik a Barlangok Hónapját. A Barlangoljunk! programsorozat keretében öt nemzeti parkunk barlangjaiban várják az érdeklődőket hosszabbított nyitvatartással, kedvezményekkel, érdekes programokkal.

Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság – Természeti Világörökségként nyilvántartott – Baradla barlangja akár 35%, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság Mátyás-hegyi kalandtúrája csaknem 50% kedvezménnyel látogatható. A Pál-völgyi- és a Szemlő-hegyi-barlang belépőjegyeinek megváltásával máskor térítés ellenében látogatható programok egész hónapban ingyenesek lesznek (pl.: 3D vetítés, denevérles).

Ezen kívül márciusban a budai vár alatt húzódó, több mint 3 kilométer hosszú barlangrendszer látogatók elől eddig elzárt részeit is kedvezményesen járhatják be az érdeklődők. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban ráadásprogramok sora vár mindenkire a népszerű Tapolcai tavas-barlangban, valamint kedvezmények a Szentgáli-kőlikban és a Csodabogyós-barlangban, illetve látványos geotúrákon is részt vehetünk. A Duna–Dráva Nemzeti Parkban az Abaligeti-barlang és a Tettyei-mésztufabarlang nyújt majd új élményeket kifejezetten erre az alkalomra összeállított különleges rendezvényekkel. A programok között a barlangi túrák mellett szerepel rendhagyó biológia- és földrajzóra, szakvezetés a Denevér tanösvényen és látogatás a közelmúltban megújult Denevérmúzeumban. Márciusban hétfőtől péntekig 50% kedvezménnyel látogatható az Abaligeti-barlang és a Denevérmúzeum. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság családbarát programokkal, korábban be nem mutatott barlangszakaszokkal várja a látogatókat.

A Barlangok Hónapja programsorozat részletes ismertetőjét ide kattintva tudod böngészni.

Cikkajánló