Magyar fotós képe is ott van a világ legviccesebb természetfotóinak döntőjében

A világ legviccesebb természetfotóinak idei negyvenes listáján a kacsintó rókától a mosolygó halakon és szellentő zebrán át a teknősökön sétáló kacsáig szinte minden van. Már elindult a közönségszavazás.

Szerző:
Turista Magazin
Forrás:
comedywildlifephoto.com
2022. október 20.

A világ legviccesebb természetfotóinak idei negyvenes listáján a kacsintó rókától a mosolygó halakon és szellentő zebrán át a teknősökön sétáló kacsáig szinte minden van. Már elindult a közönségszavazás.

Kihirdették az idei Comedy Wildlife Photo Awards döntőseit. A több ezer beérkezett pályázat közül 40 felvételt válogatott ki a zsűri, amelyek között Ambrus Tímea „Repülés helyett ugrok” című fotóját is megtaláljuk. A jól elkapott pillanaton egy kuvik látható, amint két facsonk között „száll”.

A Comedy Wildlife Photography Awards pályázatot 2015-ben hívta életre Paul Joynson-Hicks és Tom Sullam. Céljuk nem csupán a vadvilág legvidámabb pillanatainak bemutatása, de a képeken keresztül a természetvédelmi problémákra is szeretnék felhívni a figyelmet.

Közleményükben úgy fogalmaznak: a természetvédelem fontosságára sokszor szomorú, lehangoló képekkel hívják fel az emberek figyelmét, de szerintük erről vidám felvételeken keresztül is lehet beszélni. Az idei döntős képek is roppant szórakoztatóak, szavazni rájuk a pályázat oldalán, ide kattintva lehet.

Az idén nyolcadik alkalommal meghirdetett pályázaton korábban már két alkalommal is volt magyar győztes. Először 2017-ben Kércz Tibor nyerte az abszolút győztes díjat kuvikfiókás képével, majd 2020-ban Kránitz Roland örülhetett a közönségszavazás első helyének, amelyet O Sole Mio című ürgés képéért kapott. Az idei legjobbra, köztük Ambrus Tímea képére is, november 27-ig lehet szavazni. A közönségdíjas első helyezett 500 font pénzdíjban részesül, a zsűri által legjobbnak ítélt alkotások pedig további értékes díjakat vihetnek haza.

Ízelítőül kiválogattunk nektek néhány fotót a pályázatról, galériánkat az alábbi képre kattintva nézhetitek meg. De ha szeretnétek még többet kacagni, akkor nézzétek meg az összes finalista képet a pályázat oldalán itt.

Cikkajánló