Magyarok "hódították meg" Indiát

Mindössze két hazai versenyző, Wermescher Ildikó és Németh Csaba indult az Indiában megrendezett Rann of Kutch sivatagi terepfutó versenyen és mindketten győztek kategóriájukban.

Szerző:
Németh Csaba
TM.hu
Fotó:
run the rann
Eördögh Fotó
Németh Marcsi
2014. február 19.

Mindössze két hazai versenyző, Wermescher Ildikó és Németh Csaba indult az Indiában megrendezett Rann of Kutch sivatagi terepfutó versenyen és mindketten győztek kategóriájukban.

A Rann of Kutch sivatag India nyugati részén, Pakisztántól mindössze 60 km-re található, ahol a fehér sósivatagban első ízben rendezték meg  azt a nemzetközi megmérettetést, amelyen megközelítőleg 150 sportoló állt rajthoz.

 

Ilyen tereppel kellett megküzdeni Indiában

 

A Kéktúrán edződött terepfutóink közül Wermescher Ildikó a maratoni távon (ami a terep adottsága miatt 53 kilométerre sikeredett) győzedelmeskedett, míg a 100 kilométeres távon Németh Csaba lett a bajnok. 

 


Németh Csaba és Wermescher Ildikó egy hazai versenyen

 

A verseny történelmi jellegét nemcsak az ezen a területen található 5000 (!) éves ős indiai civilizáció nemrég feltárt értékei mutatják, hanem a terepfutás indiai beindítása is, mert ilyen jellegű versenyt még nem rendeztek a világ második legnagyobb lélekszámú országában.  

 

 

Egy versenyzőtárs véleménye:
"Imádok szenvedni...különösen azt élvezem, amikor vége. Mindössze 13 óra alatt teljesítettük a távot. Négyen haladtunk fej-fej mellett: a táncoló német, a kemény görög és a fürge magyar, aki a végén mindannyiunkat legyőzött."

Niki Kimball

 Ezen "történelmi premieren"  a magyaroknak jutott a főszerep. Németh Csaba internetes portálunknak elmondta, hogy a világ egyik legnagyobb sós sivatagában és az azt környező sziklás, homokos, tüskés bokros területen megrendezett viadalra a rendezők egy speciális meghívást küldtek neki, amelyet örömmel fogadott.
Közel 30 órás utazás után érkezett meg Wermescher Ildikó és Németh Csaba Indiába. Az időeltolódáshoz és a közel 30 celsius fokos hőmérsékletváltozáshoz is sikerült igen hamar alkalmazkodniuk és bár nem volt könnyű az itthon megszokott havas, saras talaj után, a forró homokosra átállni, de a magyaroknak ez is tökéletesen sikerült.

 


  képünk illusztráció

 

A verseny megnyerése után a helyiek a nyertes Németh Csabát a "the machine" elismerő becenévvel illették.

 

<object width="680" height="383"><param name="movie" value="//www.youtube.com/v/Q_M_L-TgmI4?version=3&hl=hu_HU"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="//www.youtube.com/v/Q_M_L-TgmI4?version=3&hl=hu_HU" type="application/x-shockwave-flash" width="680" height="383" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>

 

Gratulálunk a magyar sportolóknak a nagyszerű sikerhez! A nem mindennapi körülmények között zajlott versenyről Németh Csaba beszámolóját itt olvashatjátok.

 

 

 

 

 

Cikkajánló