Malmok és teljesítménytúrák márciusi számunkban

Bemutatjuk a legérdekesebb hazai malmokat, elindulunk a madármérgezők nyomában, és még egy magyarországi szellemfaluba is ellátogatunk.

Szerző:
TM
Fotó:
Gulyás Attila
Gáti Oszkár Dániel
2016. február 23.

Bemutatjuk a legérdekesebb hazai malmokat, elindulunk a madármérgezők nyomában, és még egy magyarországi szellemfaluba is ellátogatunk.

Tési szélmalmok

 

Gombamód szaporodnak a teljesítménytúrák, és a műfaj egyre népszerűbb - márciusi számunkban körbejártuk a témát, így megtudhatod többek között, melyek a legismertebb túrák, illetve hogy mi a sikerük titka. A hónap kilátója ezúttal a szigligeti lett, ahonnan utánozhatatlan balatoni panorámában lehet részed. A Szent György-hegy oldalában rejtőző Kaán Károly kulcsosházban is jártunk, és végigzakatoltunk az Eger-Szilvásvárad-vasútvonalon a vadregényes Bükkben.

 

Kaán Károly kulcsosház


História rovatunkban az élő középkor városába látogattunk, és jártunk az elhagyatott szellemfaluban, Zsörkön is. Az év eleji tömeges madármérgezés arra sarkallt minket, hogy utánajárjunk a témának, így jutottunk el Falcóhoz, a méregkereső kutyához és gazdájához, Deák Gáborhoz. Interjút készítettünk Csonka Gáborral is, a magát globálnomádnak nevező világutazóval, aki 150 országban járt az elmúlt két évtized során.

 

Falco, a méregkereső kutya


Ha te is útnak indulnál, de az esős idő visszatart, van egy jó tippünk: lapozd fel Körkép rovatunkat, amelyből a hazai esőkabátpiac hasznos darabjait ismerheted meg. Inkább bringára pattannál? Kerékpárvásárláshoz szintén szolgálunk praktikus tanácsokkal.


Cikkíró pályázatunk e havi nyertese Meskál László lett, akinek medvehagymaszedős túrabeszámolóját olvashatjátok a hasábjainkon.

Cikkajánló